Gara de Nord din București, în topul celor mai periculoase locuri din lume

Ultima actualizare:

    Gara de nord, considerată unul dintre cele mai periculoase locuri din lume, potrivit unui studiu britanicFoto: Click!
Gara de nord, considerată unul dintre cele mai periculoase locuri din lume, potrivit unui studiu britanicFoto: Click!

Este greu de crezut că una dintre capitalele europene, Bucureștiul, a ajuns pe lista celor mai periculoase locuri de pe planetă. Și totuși, potrivit unui studiu britanic realizat de un jurnalist, capitala României nu este deloc atât de sigură cum pare.

Jurnaliștii de la The Independent au realizat un top al celor mai periculoase orașe din lume, având la bază experiențele călătorilor. Pe listă sunt trecute orașe precum Rio de Janeiro (Brazilia), Ulaanbaatar (Ulan Bator, Mongolia), Acapulco (Mexic), Napoli (Italia), Bogota (Columbia), dar și Bucureștiul.

Un jurnalist a povestit experiența pe care a trăit-o în  Gara de Nord din Capitală, un loc care l-a surprins în mod neplăcut, având în vedere că se afla totuși într-un oraș european. În doar câteva ore, a întâlnit narcomani, proxeneți, oameni ai străzii și chiar un copil dezbrăcat care ținea într-o mână un porumbel mort.

O experiență neplăcută a avut și cu personalul din gară: „Sunteți la ghișeul greșit, mergeți la următorul. Aceasta a fost replica femeii de la biroul de bilete din Gara de Nord din București. Imediat după aceea, a închis ghișeul și m-a lăsat singur. Este rezultatul birocrației din fostul bloc sovietic care a făcut ca drumul meu de la frumosul Brașov la Sofia, în Bulgaria să aibă o pauză de cinci ore în București, în puterea nopții”, a declarat călătorul.

„Am fost asigurat că Bucureștiul este unul dintre cele mai sigure orașe ale Europei și chiar dacă sunt genul de om care ar lua un taxi în Mexico City, după apus, zona Gării de Nord nu este cel mai plăcut loc din lume în care ai vrea să fii la ora 3 dimineața”, a mai adăugat jurnalistul.

El a povestit că în cele cinci ore cât a stat în gară, timp în care se aștepta să fie oricând ucis, nu a putut găsi vreun restaurant, cu excepția McDonnald’s și nici vreun loc unde să se poată odihni. A fost nevoit să-și părăsească tovarășii de călătorie pentru merge să caute un mijloc de subzistență până urma să le vină trenul.

El a povestit că timpul petrecut într-unul dintre locurile cel mai intens curculate de oameni din Capitală, a avut ocazia de a vedea o pleiadă pestriță de aspecte negative ale societății, precum hoți de buzunare, proxeneți, câini vagabonzi, copii care inhalau solvenți din pungi de plastic. Când s-a întors la prieteniii săi cu un pachet de biscuiți (doar atât a putut găsi la acea oră), a observat un copil dezbrăcat care alerga după păsări prin gară, ținând în mână un porumbel mort.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net