DUBLU atac terorist în Barcelona! 14 morți și 100 de răniți!

Ultima actualizare:

    Barcelona a fost lovită joi de teroriştifoto: arhiva personală
Barcelona a fost lovită joi de teroriştifoto: arhiva personală

O furgonetă a intrat în mulțime într-o zonă turistică din Barcelona, joi (17 august). Au fost ucise 14 persoane și alte 100 au fost rănite, printre care se află și trei români.

UPDATE 14.12: Bilanțul victimelor din atentatul din Barcelona a crescut la 14 morți după ce Serviciile de Urgență catalane au anunțat pe Twitter că o femeie care se afla în stare critică după atacul terorist, a încetat din viață, menționează Digi24.

UPDATE 18 august, 07.47: Bărbatul găsit mort în duba care a lovit zeci de oameni nu era șoferul, ucis de autorități, ci ar fi de fapt proprietarul mașinii, informează News.ro. Polițiștii încearcă acum să afle cine conducea automobilul. Conform ultimelor informații, se pare că un al doilea român, turist, a fost rănit în timpul atacului din Barcelona

UPDATE 23.55: Numărul persoanelor rănite a crescut la 100.

UPDATE 22.45: Un român a fost rănit în urma atentatului din Barcelona. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a fost internat în spital cu multiple fracturi.

UPDATE 21.50: Al doilea atac ar fi avut loc în zona unei universități. Conducătorul celei de-a doua furgonete a refuzat să se supună controlului și ar fi fost împușcat într-un schimb de focuri. Niciun polițist nu ar fi fost rănit.

UPDATE 21.25: Ministerul de Interne spaniol a anunțat bilanțul primului atentat: 13 morți și 80 de răniți.

UPDATE 21.15: Potrivit noilor informații difuzate la DIGI 24, se vorbește despre un al doilea atac terorist la Barcelona: a doua furgonetă ar fi intrat într-un grup de polițiști.

UPDATE 21:10: Cel mai recent bilanț a crescut la 64 de persoane rănite în urma atentatului. 

UPDATE 20:30 Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a declarat că toată Europa este alături de Barcelona. „Gândurile noastre sunt alături de victime şi de cei afectaţi de acest atac laş asupra nevinovaţilor“, a scris Tusk pe Twitter.

UPDATE 20:35 Poliția spaniolă l-ar fi prins pe unul dintre cei doi suspecți care ar fi fost implicat în comiterea atentatului

UPDATE 20:15 Bilanț oficial, anunțat de oficiali ai poliției spaniole: 1 mort și 32 de răniți

UPDATE 20:10 Oficiali de frunte ai poliției spaniole au confirmat pentru El Mundo că a fost localizată o a doua furgonetă care ar fi fost folosită în acest atentat. 

UPDATE 20:07 Harta cu centrul istoric al Barcelonei și marele bulevard turistic, Las Ramblas, acolo unde a avut loc atacul terorist. Practic, teroristul a pătruns cu duba pe Las Ramblas din Piața Catalunya și a trecut peste tot ce a nimerit în cale, oprindu-se în dreptul stației de metrou Liceu, undeva la jumătatea bulevardului 

UPDATE 20:00 Potrivit unui al doilea bilanț, numărul persoanelor decedate a crescut la 13. Poliția spaniolă confirmă că este vorba de un „atac terorist confirmat“


    Aceasta este duba folosită de terorist, cu care a intrat în turiștii care se plimbau pe bulevarul Las Ramblas
Aceasta este duba folosită de terorist, cu care a intrat în turiștii care se plimbau pe bulevarul Las Ramblas

UPDATE 19.36: În furgoneta care a intrat în mulțime în Barcelona ar fi fost, de fapt, două persoane, potrivit ultimelor informații. Pe numele celor două persoane ar mai fi închiriată o furgonetă. Premierul spaniol a anunțat convocarea consiliului de miniștri. De teamă, 80 de oameni s-ar fi baricadat într-o biserică.  

UPDATE 19.10: Potrivit ultimului bilanț, 2 persoane ar fi murit iar alte cel puțin 20 ar fi fost rănite. Există zvonuri cum că ISIS ar fi revendicat atacul, însă acestea nu au fost confirmate de autorități.

Magazinele din zonă au fost evacuate, iar stațiile de metrou din apropiere închise, în timp ce zeci de echipaje de poliție au venit la fața locului. Șoferul autovehiculului a fugit și este căutat de forțele de securitate, potrivit Digi 24. Acesta ar fi fost înarmat.

În apropiere de locul atacului, într-un restaurant, a avut loc o luare de ostatici. Polițiștii vorbesc despre un atac terorist.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net