Fostul director FBI confirmă că Trump i-a cerut să renunțe la ancheta care îl viza pe Flynn

Ultima actualizare:

    James Comey confirmă că Donald Trump i-a cerut să renunţe la ancheta care îl viza pe Michael Flynn
James Comey confirmă că Donald Trump i-a cerut să renunţe la ancheta care îl viza pe Michael Flynn

James Comey, fostul director FBI demis de Trump, a confirmat că preşedintele SUA i-a cerut să abandoneze ancheta cu privire la Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională.

James Comey a trimis miercuri Congresului un document în care anunţă ce va declara în cursul audierilor.

Povestind o întâlnire privată, din 14 februarie, în Biroul Oval, Comey scrie că Trump i-a vorbit despre ancheta cu privire la Michael Flynn şi i-a spus ”sper că veţi putea să găsiţi o modalitate de abandonare a acesteia, de a-l lăsa în pace pe Flynn. Este un om bun”, scrie news.ro.

Potrivit lui Comey, această cerere privea orice investigaţie referitoare la ”false declaraţii ale domnului Flynn cu privire la conversaţiile sale cu ambasadorul rus, în decembrie”, şi nu ancheta mai largă cu privire la o eventuală complicitate între Rusia şi echipa de campanie a republicanului.

”Era totodată foarte îngrijorător, dat fiind rolul FBI de serviciu de investigaţii independent”, scrie Comey.

Trump: «am nevoie de loialitate, mă aştept la loialitate»

El povesteşte, de asemenea, în detaliu, cina de la Casa Albă, din 27 ianuarie, în cursul căreia Donald Trump i-ar fi spus ”am nevoie de loialitate, mă aştept la loialitate”.

”Nu am mişcat, vorbit sau mi-am schimbat expresia faţei”, scrie fostul şef al poliţiei federale, evocând ”o tăcere jenantă”.

Iar atunci când preşedintele, la sfârşitul mesei, a reluat problema loialităţii, Comey i-a răspuns că ”va avea întotdeauna onestitate din partea sa”, acceptând apoi cererea lui Trump a unei ”onestităţi loiale”.

Această declaraţie scrisă, de şapte pagini, a fost publicată de Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului, în contextul în care fostul director al FBI urmează să fie audiat public joi dimineaţa.

Trump l-a numit pe Christopher A. Wray în funcţia de director

Donald Trump l-a numit pe avocatul Christopher A. Wray în funcţia de director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

"Am decis să îl numesc pe Christopher A. Wray, un om cu o credibilitate impecabilă, în funcţia de director al FBI. Vor urma detalii", a transmis Donald Trump prin Twitter.

image
image
image
image
image
image
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net