Filmul românesc care a câștigat Berlinala, pus la zid de străini: „Mediocru și superficial”

Ultima actualizare:

    "Touch Me Not", considerat un film mediocru de anumiți critici străiniFoto: Youtube
"Touch Me Not", considerat un film mediocru de anumiți critici străiniFoto: Youtube

Filmul românesc „Touch Me Not/Nu mă atinge-mă” a primit mai multe critici, decât laude, după ce a câștigat Festivalul de Film de la Berlin. În presa străină, victoria Adinei Pintilie, regizorul filmului, este destul de contestată, iar tematica abordată de peliculă este considerată controversată.

Publicația The Guardian a criticat dur filmul „Nu mă atinge-mă”, afirmând că premierea acestuia cu Ursul de Aur a fost „o surpriză”. Autorul articolului plasează victoria României la Berlinala 2018, printre cele mai rele evenimente contemporane: „Brexit, Trump și acum, anunțul juriului de la Fstivalul de Film de la Berlin. Cu siguranță, trăim într-o epocă a catastrofelor”.

Autorul de la The Guardian consideră că filmul este de fapt un documentar cvasi-ficțional despre sexualitate care atunci când îl vizionezi, ești invadat de nu val de depresie din cauza caracterului jenant al peliculei. „Un film mediocru, lipsit de umor și care tratează sexualitatea într-o manieră superficială.”

Din cauza victoriei filmului românesc, întregul festival a căpătat, în concepția anumitor străini, o notă de decadență, în care sunt promovate cele mai proaste filme, iar dacă au ceva valoros în esență, este o pură întâmplare.

Autorul are o impresie atât de proastă despre filmul nostru, încât este de părere că până și actorii de excepție care au interpretat și-au stricat reputația, jucând în pelicula Adinei Pintilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net