Catriona Gray din Filipine a câștigat Miss Univers 2018

Ultima actualizare:

    Catriona Gray a câștigat Miss Univers 2018Foto EPA
Catriona Gray a câștigat Miss Univers 2018Foto EPA

Catriona Gray din Filipine a fost încoronată, luni, Miss Univers, pentru a patra oară ţara din sud-estul Asiei câştigând concursul internaţional de frumuseţe, potrivit Reuters.

Gray, model filipinezo-australin în vârstă de 24 de ani, a câştigat titlul în capitala Bangkok, un a avut loc concursul, care a inclus pentru prima dată concurente transgen. 

"Inima mea este plină de multă recunoştinţă. Au fost momente de îndoială când am simţit că sunt copleşită şi am simţit presiune", a spus Gray, care a purtat o rochie roşie şi portocalie, inspirată de Mount Mayon, un vulcan care a erupt anul acesta. 

Gray a fost întrebată în timpul concursului despre viziunea ei privind legalizarea marijuanei iar răspunsul ei a fost că ea sprijină folosirea substanţei în scop medical. 


    Foto EPA
Foto EPA

După ce a fost încoronată, Gray a declarat jurnaliştilor că întrebarea a fost "relevantă" şi "un subiect la zi", referindu-se la războiul drogurilor în Filipine, război care a dus la moartea filipinezilor şi a cauzat semnale de alarmă la nivel internaţional. 

Gray a spus în timpul competiţiei că lucrul într-o mahala din Manila a ajutat-o să descopere frumuseţea în situaţii dificile. 

"Dacă aş putea să-i învăţ pe oameni să fie recunoscători, am avea o lume minunată unde negativitatea nu ar putea să se dezvolte şi nu ar fi încurajată, iar copiii ar zâmbi", a afirmat ea. 

Miss Africa de Sud, Tamaryn Green, în vârstă de 24 de ani, s-a clasat pe locul secund, urmată de Miss Venezuela, Sthefany Gutiérrez, în vârstă de 19 ani.

Miss Spain, Angela Ponce, în vârstă de 27 de ani, a intrat în istorie ca prima persoană transgen care a concurat în cei 66 de ani de existenţă ai competiţiei. 

Gray este a patra concurentă din Filipine care câştigă concursul Miss Univers şi a doua în trei ani. 

Salvador Panelo, purtător de cuvânt al preşedintelui Rodrigo Duterte, a spus că victoria ei pune ţara pe harta mondială pentru "frumuseţea şi eleganţa ei".

Filipine a câştigat anterior concursul Miss Univers în 2015, 1973 şi 1969. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net