Fetiță de opt ani, violată de teroriștii ISIS de sute de ori

Ultima actualizare:

    ISIS a decimat comunitățile kurzilor din IrakFoto: AP
ISIS a decimat comunitățile kurzilor din IrakFoto: AP

Doctorul Jan Ihan Kizilan este inițiatorul unui proiect ce își propune ajutorarea femeilor abuzate din comunitatea kurdă Yazidi. El vrea să le salveze victimele violate de către militanții ISIS și să le aducă în Germania. Mărturiile acestor femei sunt cutremurătoare. O tânără și-a dat foc, pentru a nu mai fi atrăgătoare pentru agresori.

Jan Ihan Kizilhan a adus în Germania în jur de 1.100 de femei care fac parte  din comunitatea religioasă Yazidi. Doctorul german a povestit cum o fetiță de numai opt ani a fost violată de sute de ori de către militanții grupării teroriste Stat Islamic. De asemenea, una din tinere și-a dat foc pentru a nu mai fi violată de către teroriști.

„Aceste femei au trecut printr-un adevărat iad”, a spus Jan Ihan Kizilhan, citat de Daily Mail

În anul 2014, autoritățile din Baden-Wurttemberg s-au decis să intervină pentru a salva oameni din calea jihadiștilor. La acea vreme, ISIS avansa în teritoriul de nord al Irakul și masacra membri comunității Yazidi, forțâbnd zeci de mii de oameni să fugă din calea lor. Militanții ISIS au răpit mii de tinere și le-au forțat să devină sclavele lor sexuale. Doctorul Jan Ihan Kizilhan a fost marcat de cazul unei fete pe care a cunoscut-o într-o tabără de refugiați, în august 2015, și care aveam arsuri pe o suprafață de 80% din corp: „Nu mai avea nas și urechi”. Militanții ISIS au folosit-o pe tânără și pe surorile ei drept sclave sexuale. Le-au violat și le-au torturat săptămâni întregi. În cele din urmă, tinerele au reușit să fugă. Pe când se afla în tabăra de refugiați, fata a avut un coșmar și, de teamă că jihadiștii vor pune iar mâna pe ea, și-a dat foc. Tânăra este încă internată într-un spital din Germania.

De asemenea, Kizilhan a fost marcat de povestea unei fetițe de opt ani, care a fost violată de mii de ori: „ISIS  a vândut-o de opt ori în decursul a zece luni, cât a fost fetița ostatică și au violat-o de sute de ori. Acesta este unul dintre acele cazuri la care mă gândesc tot timpul”. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net