Face naveta 1.600 km că e mai ieftin decât să stea la Londra

Ultima actualizare:

    «Salvează» pe an  9.340 de lire sterline
«Salvează» pe an 9.340 de lire sterline

Incredibil! Jonathan Davey face o navetă de 1.600 de kilometri, ca să ajungă la facultatea lui din Londra! S-a mutat în Polonia, fiindcă e mai ieftin să facă săptămânal curse de acolo decât să stea în capitala britanică.

Studentul Jonathan Davey, de 23 de ani, a descoperit uluit că e mult mai ieftin să ajungă la cursuri în Londra, dacă stă cu chirie în Gdansk (nordul Poloniei) şi face naveta cu avionul şi autobuzele, decât să locuiască la doi paşi de facultate! Şi atunci nu a mai stat pe gânduri. S-a mutat chiar în această toamnă, înainte de începerea noului an universitar, în oraşul polonez.

“Dacă îmi închiriam o cameră aproape de Universitatea din Londra, unde învăţ, m-ar costa 220 de lire sterline (circa 1.321 de lei) pe săptămână, adică 11.440 de lire sterline (68.730 de lei) pe an. Dacă îmi fac rezervări din timp, avionul, autobuzele şi chiria în Polonia mă duc la cheltuieli de numai 2.100 de lire sterline (12.567 de lei) pe an”, a explicat Davey. Naveta de 1.600 de kilometri dus şi 1.600 de kilometri întors nu i se pare grea.

“Plec din Gdansk miercuri, la ora 6.00 (a.m.), şi, din cauza fusului orar (n.r. Londra este cu o oră în urmă faţă de Gdansk), ajung la prima oră la facultate la 10.00 (a.m.). Am cursuri miercuri, joi şi vineri. În serile de miercuri şi joi dorm pe la prieteni pe canapea. Vineri, după ore, am avion care mă duce înapoi la Gdansk. Miercurea viitoare o iau de la capăt”, a mai spus studentul la antropologie. El ar fi dorit să se mute în capitala lituaniană Vilnius, unde era la fel de ieftin, dar nu avea curse de avion potrivite. Davey a studiat şi alte variante de a se muta în oraşe est-europene şi mai ieftine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net