Explozie uriașă în Austria, la cel mai mare hub de gaze din Europa! Italia a declarat stare de urgență

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O explozie puternică ce s-a produs la o stație de compresare din hub-ul de gaze de la Baumgarten (Austria) a ucis un om și a rănit alți 18. Deflagrația ar putea să arunce Europa într-o criză energetică. Încă nu a fost identificată cauza. Italia a fost nevoită să declare stare de urgență deoarece nu are stocuri de gaze.

Poliţia estimează că sunt 60 de răniţi, între care unul grav. În Marea Britanie, cea mai mare piață de desfacere pentru gazul natural, prețul acestui produs a crescut cu 35%, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii 4 ani. În Italia, prețul angro la producător a sărit la 200 de lei/Mwh. Prin comparație, în România, prețul de producție la gaz se învârte în jurul valorii de 72 de lei/Mwh.

Gas Connect Austria, compania care operează hubul de la Baumgarten a confirmat că incendiul este sub control. Ancheta poliției, care este în desfășurare, merge pe ideea unei avarii tehnice. Fluxurile de gaze naturale din punctul principal pe unde gazele rusești intrau în Europa au fost oprite. Important de precizat este că un gazoduct care transporta gaze dinspre Marea Nordului spre Bătrânul Continent a fost închis ieri.

simeon stalpnicul png

Hubul de la Baumgarten este important pentru tranzitul de gaze naturale din Europa Centrală, aici întâlnindu-se mai multe magistrale care transportă gaz prin Germania și Slovacia. Din Austria, gazul este direcționat spre restul Europei. Terminalul este principalul centru de distribuţie în Austria pentru gazul natural venit din Rusia şi Norvegia. Instalaţia, inaugurată în 1959 şi având o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele “hub”-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei şi sudul Germaniei. Este controlat în proporţie de 51% de grupul energetic austriac OMV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net