Explozie la Atena. Fostul premier grec, grav rănit

Ultima actualizare:

    Explozie la Atenafoto: Getty
Explozie la Atenafoto: Getty

Fostul premier al Greciei, Lucas Papademos, a fost grav rănit în urma unei explozii din centrul orașului Atena. Acesta a deschis o scrisoare-capcană în timp ce se afla în mașină.

Fostul premier grec Lucas Papademos, garda sa de corp și șoferul acestuia au fost grav răniți în urma unei explozii produse joi după-amiază, 25 mai, în jurul orei 18:30. Conform The Telegrapf, fostul premier a deschis o scrisoare plină cu explozibil în timp ce se afla în mașină. Poliția suspectează că atacul a fost orchestrat de anarhiști.

Lucas Papademos a suferit răni grave la abdomen, mâini și picioare. Cei trei au fost duși de urgență la spitalul Evanghelismos din Atena. Potrivit poliţiei, explozia a avut loc în timp ce maşina acestuia se afla în mişcare, la intersecţia străzilor Patission şi Marnis.

simeon stalpnicul png

Lucas Papademos, care a fost și guvernator al băncii centrale a Greciei, a devenit premier în noiembrie 2011, pe fondul crizei în timpul căreia țara sa a fost în pericol de a ieși din zona euro. El a condus guvernul de la Atena până la alegerile din mai 2012. De asemenea, Papademos a servit ca vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net