El face cele mai mari «jucării»

Ultima actualizare:

    A pedalat 200  de metri călare  pe un “monstru”
A pedalat 200 de metri călare pe un “monstru”

A luat roţile de la o combină agricolă şi s-a pus pe treabă. Ce a ieşit din mâinile lui Frank Dose, un inventator german din Schleswig-Holstein, întrece orice imaginaţie. Un lucru e cert: neamţul a intrat în Cartea Recordurilor.

Pasiunea lui sunt maşinile şi bicicletele. Frank Dose, de 49 de ani, din Schleswig-Holstein, a început să lucreze la proiectul lui în februarie şi abia acum a reuşit să-şi vadă visul cu ochii. Roţile au diametrul de 1,53 metri şi cadrul bicicletei de aproape 4,5 metri este confecţionat din drugi groşi de oţel, demontaţi de pe un tractor. La final a rezultat o bicicletă-monstru de 940 de kilograme.

simeon stalpnicul png

Bicicleta şi-a câştigat un loc în Cartea Recordurilor, depăşind performanţa anterioară, care a fost de doar 860 de kilograme. În ciuda faptului că ar putea strivi uşor un om, monstrul pe două roţi (n.r. dotat inclusiv cu rotiţe ajutătoare, pentru începători) se pune în mişcare relativ uşor. Zilele trecute, Frank a reuşit să parcurgă distanţa de 200 de metri, şi, vorba lui, “nu a dărâmat nici o casă” în drumul său. “Vreau să mai adaug încă 260 de kilograme în zona ghidonului pentru a ajunge la 1.200 de kilograme. Momentan i-am crescut greutatea de la 940 la 1.050 de kilograme, dar vreau să fie mai grea. Apoi o să o testez”, a declarat neamţul pentru DPA. El vrea să îl depăşească pe un alt german celebru, inventatorul “Drăcuşor” Didi Senft, de 64 de ani.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net