Donald Trump recunoaște că a dat informații clasificate Rusiei. Cum se apără

Ultima actualizare:

    Donald Trum a dat informații clasificate Rusieigetty
Donald Trum a dat informații clasificate Rusieigetty

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a recunoscut că a împărtășit informații clasificate cu Rusia. Motivele acestuia se învârt în jurul terorismului, o problemă serioasă din prezent. Mai mult decât atât, liderul american a riscat viața unui spion israelian, încorporat în ISIS, făcând acest lucru.

Deși Israel nu a confirmat care este sursa informațiilor oferite de Trump, ABC raportează că spionul israelian este unul din cei care i-au furnizat acestuia mai multe informații și ar putea fi în mare pericol. În ciuda asigurărilor Consiliului Național de Securitate, conform cărora acțiunile președintelui au fost bine intenționate și ”adecvate”, oficialii israelieni se distanțează de administrația sa.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe, a declarat că aceste informații sunt încă niște știri false, însă Donald Trump a publicat pe Twitter mesaje în care justifică de ce a recurs la acest lucru. Liderul american a declarat că a vrut să împărtășească cu Rusia ”fapte referitoare la terorism și siguranța zborurilor aeriene”, conform Metro.Trump a subliniat faptul că, el ca și președinte, are dreptul de a face acest lucru.

În urmă cu câteva zile, Casa Albă a fost ținta unor critici pentru o eventuală încălcare a securității, după ce a permis unui fotograf rus să facă poze în Biroul Oval, din timpul întâlnirii lui Trump cu Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, și Serghei Kislyak, ambasadorul rus, ce a avut loc săptămâna trecută.

Informațiile împărtășite de Trump cu Rusia se referă la faptul că ISIS folosește bombe controlate pe laptop pentru prăbușirea avioanelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net