Donald Trump a început «aurirea» Casei Albe

Ultima actualizare:

    2017 Donald Trump  a schimbat draperiile încă  din ziua jurământului  şi l-a adus pe Winston  Churchill înapoiFoto: Guliver/ Getty Images/ EPA
2017 Donald Trump a schimbat draperiile încă din ziua jurământului şi l-a adus pe Winston Churchill înapoiFoto: Guliver/ Getty Images/ EPA

Încă din prima zi la Casa Albă Donald Trump (70 de ani) a dat ordin să fie schimbate draperiile şi să fie readus pe scrinul din biroul prezidenţial bustul lui Winston Churchill. Dar astea nu vor fi singurele modificări pe care intenţionează să le facă cel de-al 45-lea preşedinte aici, susţine CNN.

Cea de-a treia schimbare din biroul prezidenţial a fost îndepărtarea covorului pus de Barack Obama. Gurile rele spun că Donald Trump, care a depus vineri jurământul de învestire, a angajat încă de anul trecut o echipă de decoratori care are ca scop schimbarea radicală a Casei Albe. Deşi a păstrat biroul istoric al preşedinţilor americani, unele scaune din biroul său par a fi schimbate, a remarcat “The Sun”.

Draperiile aurii au fost puse pentru prima oară la ferestrele Casei  Albe de George W. Bush şi păstrate de Barack Obama până în prima lui lună de mandat, în 2009. În luna februarie 2009, ele au fost înlocuite cu unele vişinii. Barack Obama a îndepărtat bustul premierului britanic Winston Churchill (1874-1965), mutându-l într-o altă cameră, pentru a face loc unei statui ce îl reprezenta pe Martin Luther King Jr. (1929-1968), un simbol al luptei afro-americanilor pentru recunoaşterea drepturilor.


    Turnul Trump, decorat  până la ultimul etaj cu aur Foto: Guliver/ Getty Images/ EPA
Turnul Trump, decorat până la ultimul etaj cu aur Foto: Guliver/ Getty Images/ EPA

Însă experţii în decoraţiuni interioare de la CNN cred că acesta e abia începutul transformărilor de la Casa Albă. Având în vedere faptul că actualul preşedinte are o slăbiciune pentru aur, se aşteaptă apariţia sfeşnicelor aurite, a lămpilor de birou îmbrăcate în aur, a candelabrelor din cristale şi înlocuirea tablourilor aduse de familia Obama cu unele specifice Trump. Însă nu numai Trump modifică interiorul Casei Albe.

Theodore Roosevelt a umplut Casa Albă cu trofee de vânătoare în 1901, familia Clinton a împrumutat un tablou de Willem de Kooning de la Muzeu pentru a decora interiorul. De la Donald Trump se aşteaptă să aducă din avionul său personal tabloul de Renoir pe care a dat 10 milioane de dolari şi să îl pună „undeva” în Casa Albă.

Turnul Trump, plin de decoraţiuni strălucitoare


    Turnul Trump, decorat  până la ultimul etaj cu aurFoto: Guliver/ Getty Images/ EPA
Turnul Trump, decorat până la ultimul etaj cu aurFoto: Guliver/ Getty Images/ EPA

Prima Doamnă Melania Trump (45 de ani) şi fiul Barron (10 ani) se vor muta la Casa Albă abia din vară, după ce juniorul încheie la New York ultimul an de şcoală. Până atunci, ei doi vor fi singurii locatari ai apartamentului de 100 de milioane de dolari, de la etajul 77 din Turnul Trump. Apartamentul a fost conceput ca o replică a Palatului Versailles şi este plin de decoraţiuni aurite, marmură, cristale şi obiecte de artă de milioane de dolari. Şi avionul particular al actualului preşedinte este plin de aur (n.r. inclusiv toaleta).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net