Dezastru! Au ars de vii pe vasul de croazieră și nimeni nu i-a putut ajuta

Ultima actualizare:

    Vasul de croaziera Conception a curmat viața a 33 de persoanefoto: Guliver/Gettyimages
Vasul de croaziera Conception a curmat viața a 33 de persoanefoto: Guliver/Gettyimages

Dezastru pe un vas de croazieră, în largul coastei californiene! Salvatorii au reușit să recupereze 25 de cadavre carbonizate, nouă persoane sunt date dispărute și cinci membri ai echipajului au fost salvate în ultima clipă de paza de coastă. Tragedia a avut loc luni la ora 3.30, când a fost înregistrat un apel diepsrat venit de pe vaporașul Conception, situat la 145 km vest de Los Angeles. Până la sosirea ambarcațiunilor Pazei de Coastă, majoritatea pasagerilor fuseseră arși în rugul plutitor.

Dezastru pe vasul de croazieră Conception, în largul coastei Californiei! Din cele 39 de persoane aflate la bordul ambarcațiunii de croazieră, doar cei cinci membri ai echipajului au supraviețuit tragediei care s-a produs luni, la 3.30. Focul a izbucnit într-un moment în care toată lumea aflată la bord dormea. Majoritatea victimelor au pierit în somn. Tragedia a avut loc la 145 km vest de Los Angeles. În ciuda intervenției rapide a Pazei de Coastă, ambarcațiunea s-a scufundat și investigatorii nu au putut stabili imediat cauza tragediei. Nouă persoane sunt încă date dispărute.

Ce s-a întâmplat la bordul vasului de croazieră care a ars lângă coasta Californiei?

Paza de Coastă a primit un apel la numărul de urgență la ora 3.30. O voce feminină vizibil panicată anunța că vasul a fost cuprins de flăcări, că fumul dens a pătruns în toate cabinele și că vaporul arde cu putere. Din informațiile telefonice, pasagerii aflați în cabinele de sub punte au fost primele victime pentru că ”focul provenea de sub punte”. Prima ambarcațiune care a venit în ajutorul victimelor a fost ”The Great Escape”, un vas deținut de bunul samaritean Bob Hansen care a ajuns la fața locului cu mult timp înaintea Pazei de Coastă.

Până la sosirea salvatorilor ambarcațiunea a fost mistuită de flăcări
Până la sosirea salvatorilor ambarcațiunea a fost mistuită de flăcări

Citește și:

Incendiu puternic în nordul Capitalei. Norul negru a acoperit cerul

Explozie urmată de incendiu la o fabrică de vopsele din județul Vâlcea. Localnicii au fost anunțați prin Ro-alert

Au fost auzite explozii la bordul vasului Conception

Proprietarul vasului ”The Great Escape” Bob Hansen a declarat pentru New York Times: ”vaporul a fost cuprins de flăcări dintr-o parte în alta”. ”Puteam să văd cum ies limbi uriașe de flăcări prin ferestrele rotunde din cală. Se auzeau explozii puternice din interior din cinci în cinci secunde. E imposibil să preîntâmpini așa ceva. A fost îngrozitor”, a povestit Hansen. Buteliile cu oxigen și gaz propan au fost cele care au explodat în timpul incendiului devastator, au explicat ulterior anchetatorii pentru AP. Din apelul de la Urgență nu s-a înțeles dacă incediul a izbucnit din cauza unei explozii sau din cauza unui scurt circuit. Conform Căpităniei portului de pe Insula Santa Cruz, Conception corespundea din punct de vedere al normelor de siguranță. Vasul s-a scufundat la 18 metri de plaja din nordul insulei Sanya Cruz și a ajuns la o adâncime de 20 de metri. Scafandrii au preluat investigația.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net