De ce sunt țânțarii mai atrași de unii oameni decât de alții?

Ultima actualizare:

    Țânțarii pot transmite boli grave, precum malaria și febra dengueFoto: Hepta
Țânțarii pot transmite boli grave, precum malaria și febra dengueFoto: Hepta

Sunt țânțarii mai atrași de oamenii care se dau cu parfum, de persoanele cu părul brunet sau de persoanele care mănâncă branză urât mirositoare? Sunt acestea doar mituri urbane?

Potrivit Up Worthy, cercetătorii de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra dezvăluie criteriile după care se ghidează țânțarii atunci când se hrănesc.

Țânțarii își folosesc simțul mirosului pentru a găsi și alege oameni pe care să îi muște. Substanțele chimice din corpul uman sunt diferite de la om la om, la fel și cantitatea de dioxid de carbon expirată, iar acestea joacă un rol important în alegerile pe care le fac țânțarii când vine vorba de hrană.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele de care sunt mai atrași țânțarii pot transmite această caracteristică din generație în generație. Un studiu a comparat această atracție pe câteva seturi de gemeni – 18 identici și 19 nonidentici. Astfel, oamenii de știință au proiectat un cilindru în forma literei Y, care le oferea țânțarilor posibilitatea de a alege între mâinile celor doi gemeni.

Aceștia au descoperit că gemenii identici împart această caracteristică de a reprezenta o atracție pentru țânțari. Acest lucru relevă faptul că există o bază genetică pentru atracția pe care o manifestă țânțarii față de anumiți oameni.

Autorul principal al lucrării, doctorul James Logan, a declarat că „în viitor am putea chiar să luăm o pastilă care să înmulțească producția substanțelor care resping țânțarii”.

Întrucât țânțarii pot transmite boli grave, precum malaria și febra dengue, găsirea unei modalități de respingere a țânțarilor reprezintă o prioritate pentru oamenii de știință.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net