De când va elimina UE tarifele de roaming pentru toți cetățenii europeni

Ultima actualizare:

    Din vară, Uniunea Europeană va elimina taxele de roamingFoto: Getty
Din vară, Uniunea Europeană va elimina taxele de roamingFoto: Getty

Începând cu 15 iunie, în toate statele din Uniunea Europeană vor fi eliminate tarifele de roaming. Inițiativa a fost discutată în urmă cu un an, dar abia din vară va fi pusă în aplicare.

Potrivit site-ului europa.eu, de aproape un deceniu, Comisia Europeană a depus eforturi în a reduce suprataxarea apelurilor și mesajelor scrise ale clienților care călătoresc în străinătate pe teritoriul Uniunii Europene. În 2015, Parlamentul European, Comisia și Consiliul au căzut de acord asupra faptului că elimine complet tarifele de roaming pentru toți cetățenii europeni care călătoresc în interiorul granițelor UE.

Ca să fim mai preciși, pe baza principiului utilizării rezonabile a telecomunicațiilor, Uniunea Europeană va elimina limitele care privesc intervalul de timp sau volumul impuse consumatorilor care își utilizează dispozitivele mobile în alte state ale UE. Totodată, clienților va trebui să li se ofere și un mecanism de protecție solid împotriva abuzurilor.

„Măsurile luate de Comisie în vederea eliminării tarifelor de roaming sunt în beneficiul consumatorilor europeni, proiectul legislativ prezentat permite eliminarea tarifelor de roaming începând cu 15 iunie 2017 pentru to

I cetățenii care călătoresc periodic în UE, garantând, în același timp, că operatorii dispun de instrumentele necesare pentru a se proteja împotriva abuzurilor”, declarase în septembrie 2016, Gunther H. Oettinger, comisarul pentru economie digitală și societate digitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net