Dau şpagă să se arunce în aer

Ultima actualizare:

    Militanţii Statului Islamic sunt foarte greu de combătut, iar costurile acetei operaţiuni sunt foarte mariFoto AP
Militanţii Statului Islamic sunt foarte greu de combătut, iar costurile acetei operaţiuni sunt foarte mariFoto AP

Incredibil! Luptătorii din gruparea teroristă Statul Islamic stau la coadă luni de zile ca să fie desemnaţi să se arunce în aer. Ei se plâng că unii dau şpăgi pentru a trece în faţa voluntarilor care se oferă pentru atacuri sinucigaşe!

Kamil Abu Sultan ad-Daghestani, un militant proislamic din Daghestan, republică autonomă din componenţa Federaţiei Ruse, a dezvăluit că Statul Islamic are o lungă listă de aşteptare pe care sunt trecuţi cei care vor să se arunce în aer.

Kamil Abu Sultan  ad-Daghestani
Kamil Abu Sultan ad-Daghestani

El se plânge că bogaţii din Arabia Saudită dau şpăgi şi reuşesc să sară peste rând în coadă, obţinând mai repede vestele cu explozivi pentru atacurile sinucigaşe. Militantul e foarte supărat că jihadiştii saudiţi îşi favorizează astfel prietenii şi familia, trimiţându-i mai uşor să se arunce în aer, deşi unii aşteaptă de luni de zile acest prilej!

“Un tânăr s-a dus în Irak ca să prindă misiunea unui atac sinucigaş spentru că în Siria e o fooooarte lungă listă de aşteptare, de mii de oameni”, a scris Kamil Abu Sultan, pe site-ul numit Qonah. “În cele din urmă, luptătorul a renunţat şi s-a întors în Siria”, fiindcă nici acolo nu a reuşit să obţină sarcina de a se arunca în aer timp de trei luni”, a adăugat militantul din Daghestan.

“Saudiţii obţin mai repede misiunile de a face atacuri sinucigaşe, ei reuşesc să sară peste coadă folosindu-se de pile. Toţi vor să lupte în numele lui Allah”, a ţinut să mai sublinieze militantul în plângerea sa intitulată “Corupţie în Dawlah” (n.r. Dawlah este o prescurtare pentru Statul Islamic”.

Cel mai sângeros atac sinucigaş a organizaţiei a avut loc la finele lui martie la o moschee din Yemen, când au fost ucise 137 de persoane.

Click! spune

Aşa arată vesta  cu explozivi
Aşa arată vesta cu explozivi

Pentru atacurile sinucigaşe se folosesc veste sau centuri cu explozivi. Acestea sunt dotate cu mai mulţi cilindri umpluţi cu substanţe explozive şi un detonator folosit pentru declanşarea bombelor. Mai sunt prevăzute cu bile, cuie, bolţuri şi alte obiecte care sunt aruncate năprasnic de suflul exploziilor, făcând cât mai multe victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net