Dai 560 de euro şi "transformi" decedatul în parfum

Ultima actualizare:

    Katia Apalategui a elaborat o tehnică de reproducere  a mirosului unui om de la hainele pe care le-a purtat
Katia Apalategui a elaborat o tehnică de reproducere a mirosului unui om de la hainele pe care le-a purtat

Ţi-e mult prea dor de cineva şi vrei să-i simţi mirosul, dar persoana a murit sau e plecată departe? Acum îţi poţi împlini acest vis. O firmă fabrică parfumuri ce reproduc întocmai mirosul uman.

O femeie de afaceri din Franţa, care a suferit mult după ce tatăl său a murit, a găsit o modalitate de a păstra mai bine memoria celui pierdut. Inspirată de faptul că mama ei adormea strângând la piept faţa de pernă a acestuia şi amuşinându-i miresmele, Katiei Apalategui, de 52 de ani, i-a venit ideea să facă un parfum cu mirosul defunctului.

”Am vorbit cu mama mea care mi-a spus: «Mirosul lui îmi lipseşte. De aceea nu am spălat niciodată perna pe care a dormit»”. Pentru a alina dorul celei care i-a dat viaţă, Apalategui a făcut apel la profesorii de la Facultatea de Chimie Organică şi Macromoleculară a Universităţii din Le Havre, care au reuşit să elaboreze o tehnică de reproducere a mirosului uman, plecând de la o haină pe care a purtat-o.

Acum, o firmă franceză fabrică, pentru cei care vor să păstreze mai bine amintirea celor care au murit sau a celor care lipsesc o perioadă îndelungată, parfumuri ce le conservă mirosul. Un flacon costă 560 de euro (2.473 de lei) bucata.

Tehnica de realizare a parfumului constă din extragerea mirosului din haina purtată de cel dispărut sau plecat temporar, care reprezintă peste o sută de molecule, şi reconstituirea acestuia pe cale chimică în alcool.

Procedura de realizare a parfumului durează patru zile, a explicat profesoara universitară Géraldine Savary. Firma speră să prea comenzi din întreaga lume începând din septembrie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net