Cutremur în Nepal: Bilanţul ar putea ajunge la 10.000 de morţi

Ultima actualizare:

    Cutremur în Nepal: numărul morţilor ar putea fi de 10.000Foto: AP
Cutremur în Nepal: numărul morţilor ar putea fi de 10.000Foto: AP

Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal ar putea ajunge la 10.000 de morţi, afirmă premierul ţării, Sushil Koirala, dând asigurări că operaţiunile pentru găsirea eventualilor supravieţuitori continuă. În prezent, bilanţul acestui cutremur în Nepal este de 4.349 de morţi şi 7.000 de răniţi.

"Guvernul face tot ce poate pentru salvarea eventualilor supravieţuitori şi pentru oferirea de asistenţă sinistraţilor", a explicat premierul Sushil Koirala, citat de Reuters, în urma acestui cutremur în Nepal. 

"Avem de-a face cu o situaţie problematică, este o perioadă foarte dificilă pentru Nepal", a subliniat şeful Guvernului.

Ajutoarele internaţionale au început să sosească în această ţară de 28 de milioane de locuitori, potrivit mediafax.ro.

"Bilanţul victimelor ar putea ajunge 10.000 de morţi", a atras atenţia Koirala.

Cutremur în Nepal: lipsa apei şi alimentelor ar putea duce la epidemii

Cutremur în Nepal. Opt milioane de persoane au fost afectate de seismul puternic produs sâmbătă, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ajutorul internaţional a început să ajungă, dar încă există lacune în ceea ce priveşte echipamentul medical, alimentele şi sacii pentru cadavre.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sâmbătă în Nepal a distrus numeroase clădiri în Kathmandu şi a afectat zonele rurale din regiune.

După acest cutremur în Nepal, lipsesc apa, alimentele şi electricitatea şi exită temeri că ar putea izbucni unele epidemii. "Potrivit estimărilor iniţiale şi pe baza ultimei hărţi cu intensitatea cutremurului, au fost afectate opt milioane de persoane din 39 de districte, dintre care două milioane de persoane trăiesc în 11 districte puternic afectate", arată cel mai recent raport al Biroului Coordonatorului Rezident ONU.

Cutremur în Nepal: trei zile de doliu

Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marţi, pentru cele peste 4.000 de persoane care au murit în urma acestui cutremur în Nepal care a avut loc sâmbătă, relatează DPA, în pagina electronică. Oficialii au declarat, de asemenea, că traversează "o perioadă dificilă în această criză, din cauza resurselor sale limitate". "Nu eram pregătiţi pentru un dezastru de o asemenea amploare", a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam. "Nu avem suficiente resurse şi vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toată lumea", a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Amza Pellea jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
rsz delta dunarii jpg
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net