Cutremur în Nepal. Bilanţ tragic: peste 7000 de morţi

Ultima actualizare:

    Peste 7000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului din Nepal foto: AP
Peste 7000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului din Nepal foto: AP

Cutremur în Nepal. Bilanţul seismului cu magnitudinea de 7,9 care a devastat Nepalul în urmă cu o săptămână a ajuns la 7.040 de morţi şi 14.398 de răniţi, a anunţat sâmbătă seara Centrul operaţiunii naţionale de urgenţă, relatează CNN. Bilanţul anterior, prezentat vineri, era de 6.204 morţi şi 13.932 de răniţi.

Guvernul a anunţat sâmbătă că şansele găsirii unor supravieţuitori între dărâmături sunt "extrem de slabe".

"Va fi un miracol dacă va mai fi găsit cineva în viaţă", a declarat sâmbătă Laxmi Dhakal, un purtător de cuvânt al Ministerului nepalez de Interne. "Dar nu am renunţat definitiv, continuăm să căutăm", a adăugat oficialul.

Cutremur în Nepal. Este nevoie în continuare de ajutoare alimentare

ONU estimează că peste trei milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutoare alimentare, adică jumătate dintre cei aflaţi în dificultate.

De asemenea, 200.000 de copii şi femei însărcinate sau care alăptează au nevoie de suplimente alimentare, iar aproximativ 15.000 de copii care suferă de malnutriţie severă şi alţi 70.000 cu malnutriţie moderată au nevoie de hrană specială.

Cutremur în Nepal. În unele sate se ajunge doar cu elicopterul

Accesul în zonele izolate este în continuare principalul obstacol, în special în afara Văii Kathmandu, iar în unele sate se poate ajunge doar cu elicopterul.

Lipsa adăposturilor, a hranei şi a apei reprezintă cele mai grave probleme. ONU estimează că au fost distruse o jumătate de milion de locuinţe în întreaga ţară. Promisiunile, angajamentele şi contribuţiile de ajutor umanitar în cadrul răspunsului la cutremur se ridică la 61 de milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport al ONU asupra acestei situaţii, însă nevoile sunt mault mai mari, iar intervenţia este necesar să se intensifice înainte de venirea anotimpului musonilor.

Cutremur în Nepal. Seismul a făcut victime şi în ţările învecinate

Seismul puternic nu a aflectat doar Nepalul, ci şi ţările aflate în apropiere. Peste 80 de persoane au murit din cauza mişcărilor puternice de pământ în India şi în Tibet. Spitalele sunt arhipline de răniţi, iar autorităţile se tem de apariţia unor epidemii. Ministrul nepalez de Externe, Shanker Das Bairagi, a cerut comunităţii internaţionale să trimită medici şi echipe pentru operaţiunile de căutare. "Avem nevoie de neurologi, chirurgi ortopezi", a precizat şeful diplomaţiei nepaleze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net