Cutremur în Nepal: Alex Găvan, hărţuit de o jurnalistă

Ultima actualizare:

    Cutremur în Nepal: Alex Găvan a ajuns în aeroportul Lukla din NepalFoto: Arhiva personală
Cutremur în Nepal: Alex Găvan a ajuns în aeroportul Lukla din NepalFoto: Arhiva personală

Alpinistul Alex Găvan, care a surpravieţuit alavanşelor de pe Muntele Everest provocate de un cutrermur în Nepal, a povestit că a fost hărţuit de o jurnalistă de la un post românesc de televiziune. El a primit şi numeroase telefoane de la presa internaţională, dar nimeni nu s-a purtat la fel ca ziarista din România.

Alex Găvan este unul dintre cei patru alpinişti care se aflau pe Muntele Everest când s-a produs un cutremur în Nepal, cu magnitudinea de 7.8 grade pe scara Richter. Din fericire, toţi cei patru au scăpat cu bine, iar Găvan a reuşit să coboare de pe munte şi se află în zona aeroportului Lukla, din Nepal.

Alpinistul a ajutat la salvarea persoanelor rănite în urma avalanşei. El a ţinut, pe pagina sa de Facebook, un jurnal în engleză pentru a informa rudele, prietenii şi restul oamenilor cu privire la cele întâmplate în Nepal. În urma acestor mesaje, Găvan a intrat în atenţia presei, iar alpinistul a povestit că o jurnalistă l-a contactat telefonic pentru a-i cere un interviu despre acest cutremur în Nepal. 

„Începe o serie de întrebări care mi s-au părut inadecvate prin modul şi tonul cu care erau puse, întrebări din seria «politicianul X, sunteţi vinovat, aţi dat mită?», la care politicianul X este aşteptat să răspundă, «desigur, sunt vinovat, am dat mită». Le-am răspuns că aici situaţia impune nişte priorităţi foarte clare, iar a da interviuri nu a fost şi nu este una dintre ele. Pur şi simplu, nu se cade să fac acest lucru. E ceva ce pur şi simplu nu a fost cuviincios până acum”, a scris alpinistul, după intervenţia jurnalistei, pe blogul său personal.

Cutremur în Nepal: jurnalista a dat pe post conversaţia editată

Deşi a fost clar că nu vrea să dea un interviu, convorbirea din Alex Găvan şi jurnalistă a ajuns să fie dată pe post, fără acordul alpinistului.„Azi aflu că m-au înregistrat fără ştirea mea, mi-au tăiat vorbele din context şi m-au dat pe post. Recunosc cum am simţit instant un ghem în stomac. Ca să ne înţelegem: eu nu am dat nicio declaraţie şi niciun interviu respectivei televiziuni. Ce au făcut este, pentru mine, echivalentul unei înşelatorii. Şi nu am nici cea mai mică intenţie de a calomnia presa cu aceasta afirmaţie (există mulţi jurnalişti în România pentru care am un respect autentic) sau a o împiedica cumva să îşi îndeplinească menirea”, a mai spus Alex Găvan, care a fost surprins de un cutremur în Nepal.

Alpinistul a explicat că a mai primit telefoane de la alte publicaţii şi televiziuni din jurul lumii, dar că jurnaliştii străini au avut o cu totul alăt atitudine.

„Am primit până acum, pe adresa mea oficială de pe site, cea destinată pentru solicitări din partea presei (şi nu de pe număr privat, la telefon), nu exagerez, zeci de solicitări din presa internaţională (CNN, BBC, Al Jazeera, AFP etc.). Poate cu surprindere o să aflaţi că toate, dar absolut toate aceste solicitări primite până acum, care au venit din Noua Zeelandă sau din Columbia, au fost scrise cu extrem de mult bun simţ şi cu înţelegerea faptului că încă nu a fost oportun să fac declaraţii de presă”, a mai scris alpinistul.Cutremur în Nepal: numărul morţilor ar putea ajunge la 10.000

Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal ar putea ajunge la 10.000 de morţi, afirmă premierul ţării, Sushil Koirala, dând asigurări că operaţiunile pentru găsirea eventualilor supravieţuitori continuă. În prezent, bilanţul acestui cutremur în Nepal este de 4.349 de morţi şi 7.000 de răniţi.

"Guvernul face tot ce poate pentru salvarea eventualilor supravieţuitori şi pentru oferirea de asistenţă sinistraţilor", a explicat premierul Sushil Koirala, citat de Reuters, în urma acestui cutremur în Nepal. 

"Avem de-a face cu o situaţie problematică, este o perioadă foarte dificilă pentru Nepal", a subliniat şeful Guvernului.

Ajutoarele internaţionale au început să sosească în această ţară de 28 de milioane de locuitori, potrivitmediafax.ro.

"Bilanţul victimelor ar putea ajunge 10.000 de morţi", a atras atenţia Koirala.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net