Cutremur în Nepal. 8 milioane de persoane afectate de seismul de sâmbătă

Ultima actualizare:

    Peste 70% din clădirile din Kathmandu au fost puse la pământ de seismul de sâmbătăFoto: AP
Peste 70% din clădirile din Kathmandu au fost puse la pământ de seismul de sâmbătăFoto: AP

Cutremur în Nepal. Opt milioane de persoane au fost afectate de seismul puternic produs sâmbătă, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite, citată de BBC News Online.

Ajutorul internaţional a început să ajungă, dar încă există lacune în ceea ce priveşte echipamentul medical, alimentele şi sacii pentru cadavre.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sâmbătă în Nepal a distrus numeroase clădiri în Kathmandu şi a afectat zonele rurale din regiune.

Cutremur în Nepal. Bilanţul victimelor: 4.310 morţi

Un oficial guvernamental a declarat marţi că bilanţul victimelor a crescut la 4.310 morţi. Aproape 8.000 de persoane au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Laxmi Prasad Dhakal. Replicile au continuat în Nepal şi în zonele învecinate, iar mii de locuitori din Kathamandu şi-au petrecut cea de-a treia noapte sub cerul liber, temându-se să se întoarcă în locuinţe. Multe persoane din capitala Kathmandu au dormit în aer liber, în parcuri şi pe drumuri. 

Cutremur în Nepal. În urma dezastrului ar putea izbucni epidemii

Lipsesc apa, alimentele şi electricitatea şi exită temeri că ar putea izbucni unele epidemii. "Potrivit estimărilor iniţiale şi pe baza ultimei hărţi cu intensitatea cutremurului, au fost afectate opt milioane de persoane din 39 de districte, dintre care două milioane de persoane trăiesc în 11 districte puternic afectate", arată cel mai recent raport al Biroului Coordonatorului Rezident ONU.

Cutremur în Nepal. Guvernul a decretat trei zile de doliu

Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marţi, pentru cele peste 4.000 de persoane care au murit în urma cutremurului puternic care a avut loc sâmbătă, relatează DPA, în pagina electronică. Oficialii au declarat, de asemenea, că traversează "o perioadă dificilă în această criză, din cauza resurselor sale limitate". "Nu eram pregătiţi pentru un dezastru de o asemenea amploare", a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam. "Nu avem suficiente resurse şi vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toată lumea", a spus el.

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în unele zone, dar rămâne intermitentă. Oamenii se plâng că au rămas fără gaz, învinuind Guvernul că nu depune suficiente eforturi pentru a oferi populaţiei produsele de bază.

"În zona noastră nu se mai găseşte mâncare. Magazinele abia dacă sunt deschise şi, dacă sunt, oamenii le iau cu asalt şi totul se termină în câteva minute", a declarat un locuitor din capitală, Rajendra BK.

Cutremur în Nepal. Mai multe sate sunt complet izolate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că satele izolate din trei districte, Sindhupalchowk, Rasuwa şi Gorkha, sunt încă inaccesibile.

Un bărbat care locuieşte într-un cort improvizat cu aproximativ alte 20 de persoane a declarat că locuinţa sa din satul Sindhukot în districtul Sindhupalchowk a fost distrusă complet. "Unchiul meu a murit după ce a fost îngropat sub dărâmăturile casei. Toate vitele din sat au fost ucise. Dacă drumul era practicabil, am adus răniţii la Kathmandu, dar Guvernul nu a trimis încă ajutor acolo", a povestit el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net