Cutremur în Italia. Scenariu de groază: 12 români morți?

Ultima actualizare:

    Cutremurul din Italia a luat sute de viețiFoto: AP
Cutremurul din Italia a luat sute de viețiFoto: AP

Tragedia care a lovit Italia este fără margini. Nu mai puțin de 250 de decese au fost confirmate până în acest moment. Și românii au motive de tristețe, căci 5 conaționali au fost declarați oficial decedați. Reprezentanții Asociației Românilor din Italia aruncă, însă, bomba. Autoritățile române sunt în urmă cu comunicarea datelor oficiale, din cauza procedurilor birocratice: „12 români şi-au pierdut viaţa”. Alți 18 sunt dați dispăruți.

Cifrele groazei cresc de la o oră la alta. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat oficial decesul a 5 conaționali în urma seismului de ieri. Alți 18 sunt, oficial, înregistrați ca dispăruți și s-ar putea afla sub dărâmături. Reprezentanții românilor care trăiesc în Italia spun că cifrele nu sunt reale, întrucât ministerul are o procedură mai strictă de verificare şi comunicare a unor astfel de informaţii. „Sunt 12 români care şi-au pierdut viaţa, iar la spital la Rieti sunt internaţi 9 răniţi, din care doi sunt în stare gravă, din informaţiile pe care le-am aflat de la Protecţia Civilă din Italia. Ne aşteptăm la un număr foarte mare de victime pentru că în această zonă locuiesc foarte mulţi români, mulţi dintre ei fiind neînregistraţi la autorităţi. În provincia Rieti estimăm că sunt 8.000 de cetăţeni români rezidenţi legal sau cu formă provizorie”, a declarat președintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac, citat de news.ro.

Contactați de Click!, reprezentanții MAE au declarat că nu pot confirma cifra lansată de românii din Italia. Aceștia au declarat că informațiile sunt actualizate după o verificare temeinică și după confirmarea morții, după eliberarea certificatelor de deces.

„În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acționează în coordonare cu autoritățile italiene și întreprinde toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află și alţi cetățeni români”, spun reprezentanții MAE.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net