Cum a făcut primul fumător 10 ani de închisoare din cauza viciului său

Ultima actualizare:

    Fumatul are o istorie scandaloasăFoto: Historia.ro
Fumatul are o istorie scandaloasăFoto: Historia.ro

Fumatul este un obicei străvechi. La început, făcea parte din ritualuri religioase sau nereligioase şi se practica pentru a conduce la înălţarea spiritului. În zilele noastrea, cea mai întâlnită metodă de a fuma este prin intermediul ţigărilor fabricate industrial sau confecţionate artizanal, prin împăturirea tutunului în hârtie.

Istoria fumatului se poate dovedi de prin anii 5000 î.Hr, fiind prezentă în diferite culturi din întreaga lume, potrivit historia.ro. Tutunul a fost cultivat în America de peste 5000 de ani, sursa de origine fiind din Anzii peruvieni şi ecuatorieni.

De asemenea, fumatul cannabisului în India este practicat de peste 4000 de ani. Iniţial, fumatul s-a propagat în datorită ceremoniilor religioase. Preoţii fumau pentru se detașa de limpezimea minții şi de a comunica cu divinitatea. În Europa, s-a răspândit ca tip de activitate socială și ca o modalitate de consum a substanțelor farmaceutice. Percepțiile culturale care învăluie fumatul au variat de la spiritual la păcat, de la sofisticat la vulgar, de la plagă socială  la pericol pentru sănătăte.

Omul care a rămas în istorie drept primul fumător din Europa este Rodrigo de Jerez. El a fost unul dintre oamenii cu care Cristofor Columb a navigat în prima sa călătorie, în urma căreia a descoperit continentul America. La întoarcere, Jerez a fost văzut fumând pe străzile oraşului Sevilla, din Spania, în  1498, fapt pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru vrăjitorie. Faptul că scoatea fum pe gură şi pe nas era perceput ca ceva satanic, în vremurile acelea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
Elevă la examen - simulare evaluarea nationala - subiecte FOTO Inquam / George Călin
image png
depresie, burnout jpg
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net