Cum arată palatul din peşteră şi cât costă să îl închiriezi pentru o săptămână

Ultima actualizare:

    Casa Brutale, Grecia. Pereții de sticlă  oferă o priveliște de vis către Marea Egee.  Locatarul nu ratează nici un răsărit de soare,  datorită amplasării către est
Casa Brutale, Grecia. Pereții de sticlă oferă o priveliște de vis către Marea Egee. Locatarul nu ratează nici un răsărit de soare, datorită amplasării către est

Cel mai ambiţios proiect arhitectural din lume se numeşte Casa Brutale şi a fost gândit de specialiştii eleni de la OPA (Open Platoform for Architecture). Practic locuinţa gândită să-i ofere proprietarului tot confortul din lume, este plasată pe marginea unei faleze din calcar, de la Marea Egee. Proiectul a fost lansat în 2016 şi e la un pas să devină realitate.

”Casa Brutale” sau ”Locuinţa de pe pisc” sau ”Vila cu privelişte”, cam aşa este cunoscut proiectul care a aşteptat patru ani până să devină realitate. Bugetul estimat pentru realizarea lucrării este unul destul de piperat, în jurul sumei de 58 de milioane de euro şi le-a dat palpitaţii până şi miliardarilor excentrici. Recent, însă, un investitor imobiliar activ pe piaţa din SUA şi Germania şi-a exprimat interesul pentru vila din stâncă.

Practic, construcţia este tăiată direct în roca falezei şi seamănă cu ascunzătoarea strategică a unui personaj negativ din filmele cu agentul 007, James Bond. Elegantă, decorată într-un stil futurist vila vine la pachet cu o piscină pe acoperiş şi pereţi de sticlă care oferă o privelişte ireal de frumoasă către Marea Egee.

Un lucru a fost omis de arhitecţii eleni: unde se află construcţia incredibilă. Conform unor surse din presa greacă, vila viitorului este construită ”în zona continentală a Greciei”, nicidecum pe vreuna din insulele din Marea Egee. Practic, proprietarul incredibilei locuinţe vede răsăritul şi asfinţitul de la orice nivel al casei sale. Pereţii exteriori sunt realizaţi dintr-o sticlă extrem de rezistentă, tratată special pentru a-i proteja pe cei aflaţi în interior de radiaţiile solare. Un sistem de jaluzele inteligent asigură intimitatea necesară, în cazul în care cei care stau aici se ruşinează de pescăruşi, albatroşi şi alte zburătoare marine.

În funcţie de preferinţe, Casa Brutale poate avea cinci sau şase dormitoare, o cameră de zi spaţioasă, un cinematograf, o sală de forţă, saună şi relaxare şi o bucătărie luxoasă. Conceptul îi oferă posibilitatea dezvoltatorului de a amenaja câte o baie pentru fiecare dormitor şi o baie suplimentară pentru zona camerei de zi şi respectiv a camerei în care se serveşte masa. Locuinţa este alimentată cu apă potabilă de la 10 km, are inclus un generator de curent şi dispune de un sistem mixt de panouri solare şi mori eoliene care produce suficientă energie pentru a le asigura locatarilor un confort sporit. S

tructura interioară este ranforsată cu piloni de oţel pentru a da un plus de siguranţă falezei de gresie şi calcar în care a fost construită. Majoritatea pereţilor dintre camere sunt concepuţi din fier-beton şi au o grosime de până la 20 de centimetri. Datorită climei prietenoase, nu a fost necesară amenajarea unei centrale termice şi a unui sistem de încălzire pentru locuinţa care are o suprafaţă locuibilă totală de peste 2.000 mp. În plus, susţin experţii de la OPA, roca asigură cea mai bună izolaţie termică şi le oferă celor din interior ”răcoarea necesară pe timpul verii” şi ”căldura de care au nevoie pe timpul iernii”. Conform presei elene, după construirea Case Brutale, închirierea acesteia poate ajunge la sume cuprinse între 250.000 de euro şi 375.000 de euro pentru o săptămână.

Grota Beckham Creek, din Arkansas

Gândită iniţial ca o cabană la munte, Grota Beckham Creek, din munţii statului american Arkansas se află pe teritoriul unei staţiuni montane particulare care se întinde pe o suprafaţă de peste 80 de hectare. Vila din stâncă are patru dormitoare luxoase, patru băi şi poate găzdui opt oaspeţi. Are o suprafaţă locuibilă de 2.000 mp.

Paradisul din pământ, Embudo, New Mexico

Timp de doi ani Ra Paulette a sculptat în gresie fiecare încăpere a edificiului devenit celebru în întreaga lume. Deşi nu are la dispoziţie un spaţiu extrem de generos de cazare, iar condiţiile nu tind către luxul suprem, ci mai degrabă către zona de decenţă, grota din Embrudo, New Mexico e în topul locaţiilor de acest gen.

Moderna Trähus, cuib de păsări pentru oameni

Conceptul ambiţios a fost gândit de arhitecţii Elisabetta Gabrielli şi de Pontus Öhman. Spaţiile locuibile au fiecare câte trei niveluri şi o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi. Casele se ataşează de stâncă, au o compartimentare inteligentă cu câte o baie pe nivel, trei dormitoare, o cameră de zi, bucătărie şi o cămară-pivniţă săpată în stâncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net