Cum arată Coreea de Nord din satelit! Imagini rare: nu există mașini pe străzi

Ultima actualizare:

    În capitala nord-coreeană locuiesc 3,2 milioane de oameniFoto: dailymail.co.uk
În capitala nord-coreeană locuiesc 3,2 milioane de oameniFoto: dailymail.co.uk

Stația Spațială Internațională a capturat secvențe video care scod la iveală o imagine rară cu Phenian, capitala Coreei de Nord. Videoclipul, surprins de camera video Iris pe 30 mai, ne arată controversata țară așa cum nu am mai văzut-o până acum. Potrivit inginerilor de la UrtheCast, oamenii pot fi văzuți plimbându-se prin Palatul Soarelui, locul care adăpostește mormintele liderilor decedați.

În videoclip se pot observa și o serie de obiective turistice, printre care ambasada chineză, Parcul Tineretului, Stadionul Kim Il-Sung și Arcul de Triumf. De asemenea, există și un delfiunariu și un parc acvatic. Cu toate că în oraș locuiesc 3,2 milioane de oameni, este surprinzător cum aproape că nu vezi nicio mașină pe stradă, potrivit Daily Mail.

„Lumea nu vede prea multe imagini din spatele zidului Coreei de Nord. Nu prea știm cum arată viața cotidiană din Phenian. Desigur, este mult mai ușor să tragi cu ochiul din satelit”, a scris Theras A. Gordon Wood, pe blogul UrtheCast.

Rareori oficialii din Coreea de Nord aleg să arate publicului internațional imagini „neretușate. NASA a „tras cu ochiul” din satelit și a dezvăluit lumii întregi cum arată o zi din viața cotidiană a nord-coreenilor. 

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net