Creta, insula cu plaje spectaculoase

Ultima actualizare:

    Plaja Balos din Creta
Plaja Balos din Creta

Creta, cea mai sudică insulă grecească de pe coasta Mării Egee, este una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din Europa, ce se mândreşte cu peisaje uluitoare, cu sate pitoreşti şi oraşe încărcate de istorie şi atracţii culturale bogate.

Plaje populare şi sălbatice

Cea mai mare dintre insulele greceşti din Marea Mediterană, Creta este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru iubitorii de mare şi de plajă, care te aşteaptă să te relaxezi pe întinderile uriaşe de nisip, ce ocupă peste 160 de km de-a lungul coastei sale.

Plajele din vestul Cretei, cele mai spectaculoase, sunt înşirate de-a lungul lanţului muntos impresionant, în timp ce plajele nordice, cele mai populare, sunt deservite de o autostradă ce se întinde pe toată lungimea insulei, iar staţiunile dinspre sud sunt ceva mai liniştite şi mai puțin aglomerate. Cele mai multe unități de cazare şi localuri de noapte sunt grupate în jurul oraşului Chania, în timp ce staţiunile mici şi confortabile te aşteaptă cu un aer de familie şi preţuri accesibile.

Frumuseţile plajelor ascunse

Plaja Panormos, un sat extrem de atractiv de pe coasta de nord a Cretei, la aproximativ 21 km de Rethymnon, te aşteaptă să descoperi îmbinarea ideală dintre caracterul tradiţional cretan şi aerul cosmopolit al dezvoltării turistice. Vei găsi aici un trio minunat de plaje cu nisip fin, plaja portului, plaja de mijloc, cu taverna, şi plaja hotelului, toate trei protejate de diguri de piatră pentru ca înotul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă atunci când bat vânturi puternice dinspre nord.

Plajele sunt uşor în pantă, ideale şi pentru copii, iar centrul de scufundări oferă oportunităţi de divertisment celor dornici să exploreze şi să cucerească apele cristaline ale Mării Egee. Vei găsi aici câteva taverne cochete, baruri plăcute, magazine, ce fac ca această mică staţiune să fie extrem de plăcută şi de apreciată pentru caracterul său intim.

Sejur Creta

Hotel Diamond & Suites 3* - de la 314 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net