Copilotul avionului prăbușit în Franța era bolnav, dar a rupt adeverința medicală care îl scutea de la serviciu

Ultima actualizare:

    Avion prăbuşit în Franţa: Andreas Lubitz lua medicamente pentru bolile sale psihicefoto: Facebook
Avion prăbuşit în Franţa: Andreas Lubitz lua medicamente pentru bolile sale psihicefoto: Facebook

Copilotul avionului prăbușit în Franța, marţi, în munții Alpi, avea o adeverinţă medicală care îl scutea de la serviciu, dar pe care a ascuns-o de angajatorii săi.

Procurorii din Dusseldorf au anunţat vineri că printre documentele găsite în timpul percheziţiei la domiciliul copilotului avionului prăbușit în Franța, Andreas Lubitz, se afla şi o adeverinţă medicală prin care era scutit de la serviciu din cauza unei boli. Adeverinţa era însă ruptă, iar Lubitz nu şi-a informat angajatorii despre acest lucru, potrivit procurorilor citaţi de New York Times în ediţia electronică.

Avion prăbușit în Franța: Nu s-a găsit nici un bilet de sinucidere

Anchetatorii germani au mai precizat că nu au găsit nici un bilet de sinucidere sau "vreun indiciu (de natură) politică sau religioasă" printre documentele descoperite în apartamentul lui Lubitz, copilotul avionului prăbușit în Franța. "Totuşi, au fost găsite documente care conţineau informaţii medicale ce indică o boală şi tratamentul corespunzător (prescris) de medici", au precizat procurorii într-un comunicat, scrie Mediafax. Anchetatorii verifică situaţia copilotului şi a familiei sale, pentru a afla inclusiv dacă acesta a suferit vreo depresie, probleme psihice, financiare sau în relaţiile personale. Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat joi că Lubitz a trecut testele de sănătate şi era apt de zbor. El a precizat însă că în urmă cu şase ani, când Lubitz, copilotul avionului prăbușit în Franța, începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial, a întrerupt cursurile pentru câteva luni. El a adăugat că, dacă motivul era de natură medicală, regulile germane privind respectarea vieţii private ar fi împiedicat dezvăluirea acestor informaţii.

Avion prăbușit în Franța: Pilotul avionului a încercat să forţeze uşa cabinei cu un topor

Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani, este suspectat că a provocat intenţionat prăbuşirea avionului Germanwings, marţi, într-o regiune muntoasă din sudul Franţei. Procurorul din Marsilia a declarat joi că Lubitz a refuzat să-i dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion. Pilotul avionului prăbușit în Franța, blocat în afara cabinei de copilotul Andreas Lubitz, încercase să forţeze uşa postului de comandă cu un topor, relatează cotidianul Bild în ediţia de vineri, citând surse din domeniul securităţii, transmite AFP.

"În principiu nu poate fi exclusă nicio pistă. Trebuie să aşteptăm finalul anchetei. Justiţia le datorează adevărul familiilor şi apropiaţilor victimelor. Chiar dacă ieri procurorul a dat suficiente elemente pentru a crede că acest gest nebun, de neînţeles, oribil este la originea acestei prăbuşiri", a declarat premierul francez Manuel Valls pentru iTELE. "Totul se orientează spre acest gest pe care nu putem să-l calificăm: criminal, nebun, suicidar... Cum poţi să-ţi imaginezi că un pilot în care ai toată încrederea, mulţi sunt eroi - ce puşti nu-şi doreşte să devină pilot - prăbuşeşte avionul în munţi, după ce a închis uşa şi a împiedicat revenirea pilotului în cabină?", a continuat Valls. "Justiţia, în special anchetatorii germani şi desigur Lufthansa, trebuie să aducă toate elementele privind parcursul şi profilul acestui pilot", a adăugat el referitor la avionul prăbușit în Franța.

"Ţin să salut munca extraordinară a serviciilor statului francez, jandarmi, pompieri, servicii de sănătate, securitate civilă, voluntari, aleşi locali - mă gândesc la primarul din Seyne. Toată lumea s-a mobilizat pentru a recupera cadavrele, iar familiile să le poată aduce un ultim omagiu", a conchis premierul francez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net