Copiii cu Zika, aruncați în orfelinate pentru că plâng prea mult!

Ultima actualizare:

    Copiii cu microcefalie generată de virusul Zika au nevoie de îngrijiri specialefoto: Hepta
Copiii cu microcefalie generată de virusul Zika au nevoie de îngrijiri specialefoto: Hepta

Virusul Zika se răspândește cu pași repezi în lume, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt femeile însărcinate și copiii acestora. Mai mulți bebeluși s-au născut cu microcefalie provocată de Zika. Micuții sunt mult mai sensibili la lumină și zgomot decât copiii normali, așa că plâng aproape constant și au nevoie de îngrijire permanentă, dar și de foarte multă răbdare.

Opt din zece copii născuți cu microcefalie încep să aibă convulsii înainte să împlinească un an. Din ce în ce mai multe mame sunt părăsite de bărbați, după ce aceștia află de starea de sănătate a copilului lor. Din acest motiv, orfelinatele din Brazilia se pregătesc să primească un număr crescut de copii cu microcefalie provocată de Zika, mai ales că autoritățile nu par a fi dispuse să le ajute pe mamele aflate într-o astfel de situație, potrivit dailymail.co.uk. Mai mult, agenții pentru securitate socială refuză să le elibereze privilegiile pe care trebuie să le primească aceste femei, iar statul blochează organizațiile non-profit care încearcă să le ajute.

Mamele și-ar putea abandona micuții din cauza stresului

„Mă simt complet singură. Îmi iubesc bebelușul, dar, sincer, nu știu cât de mult voi mai suporta”, a declarat o mamă al cărei copil suferă de microcefalie. Directoarea secției de boli infecțioase a spitalului Recife Oswaldo Cruz, Angela Rocha, care tratează 32 de bebeluși cu microcefalie, a declarat că este îngrijorată de întreaga situație. „Sunt extrem de îngrijorată că, odată cu trecerea timpului, legăturile emoționale dintre mame și bebelușii lor se vor rupe, din cauza oboselii și a epuizării. Capacitatea mamelor de a se confrunta  (cu problemele, n.r.) și dorința de a sta cu bebelușii lor depinde foarte mult de structura emoțională și familială a fiecăreia, care pentru multe dintre ele este, într-adevăr, foarte fragilă”, a declarat ea.

Săptămâna trecută, într-un singur district, Madureira, din Rio de Janeiro, trei bebeluși cu microcefalie au fost abandonați de mamele lor. O judecătoare a reușit să le convingă pe femei să își ia copilașii înapoi. Totuși, frica unui val de cazuri asemănătoare a împins-o pe secretara departamentului de Dezvoltare Socială din Rio, Adilson Pires, să organizeze un summit pentru rezolvarea acestei probleme. În Recife, un oraș sărac din Brazilia, 243 de bebeluși au fost diagnosticați cu microcefalie, iar mulți se tem că mamele nu-și vor putea crește copiii cu nevoi speciale în condiții precare. În acest context, personalul orfelinatelor se pregătesc pentru un posibil val de copii abandonați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net