Consilierul militar al lui Erdogan, reținut. 6000 de arestări până acum

Ultima actualizare:
Gulen respinge acuzațiile lui Erdogan
Gulen respinge acuzațiile lui Erdogan

Peste 6000 de oameni au fost arestați, în urma tentativei de lovitură de stat de vineri, 15 iulie, din Turcia. Președintele Erdogan a participat la funeraliile din Istanbul ale victimelor și a promis că nu se va opri până când nu va curăța statul de susținătorii lui Fethullah Gülen.

Recep Erdogan consideră că Gulen, clericul musulman care trăiește de ani buni în SUA, este cel responsabil pentru haosul din Turcia și pentru tentativa de lovitură de stat. Duminică, 17 iulie, șeful statului i-a numit pe Gulen și susținătorii săi "un virus". Erdogan a spus că va cere Americii extrădarea dușmanului său, notează The Guardian.

Ministrul de Justiție din Turcia, Bekir Bozdağ, a declarat pentru presă că "operațiunea de curățare continuă. S-au făcut deja 6000 de arestări, iar numărul poate depăși 6000". Mai mult de jumătate din cei arestați sunt militari. Printre ei se află și consilierul militar al lui Erdogan.

Gulen a respins acuzațiile lui Erdogan


    Gulen respinge acuzațiile lui ErdoganFoto: AP
Gulen respinge acuzațiile lui ErdoganFoto: AP

În seara zilei de sâmbătă, 16 iulie, Gulen a acordat un interviu unui număr restrâns de jurnaliști, la reședința sa din America. Conform The Guardian, liderul musulman a negat orice amestec în situația dramatică din Turcia. "Nu consider că lumea crede în acuzațiile președintelui Erdogan. Există o posibilitate ca totul să fie un puci înscenat și ar putea fi făcut pentru a mă acuza pe mine și pe susținătorii mei. Acum că Turcia este pe calea spre democrație, nu se mai poate întoarce", a afirmat Gulen, care a mai spus și că a suferit personal din cauza loviturilor de stat din Turcia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net