Consecințele tentativei de puci din Turcia: 7800 de polițiști, destituiți

Ultima actualizare:

    Peste 7800 de polițiști turci au fost destituițiFoto: Getty
Peste 7800 de polițiști turci au fost destituițiFoto: Getty

Tentativa de lovitură de stat din Turcia, de vineri, 15 iulie, s-a lăsat cu 290 de morți și peste 1400 de răniți. Consecințele la nivelul structurii statului nu întârzie să apară. Numărul celor arestați a ajuns la 6000. Aproximativ 3000 dintre persoanele reținute vin din rândurile puciștilor. Inclusiv consilierul militar al președintelui Recep Erdogan a fost arestat.

După ce au fost destituiți sute de magistrați, a venit și rândul polițiștilor. Nu mai puțin de 7800 de persoane din rândul forțelor de ordine au fost demise. Duminică noapte, foarte mulți polițiști din Ankara și Istanbul au fost destituiți și deposedați de armele din dotare. Deocamdată nu au fost făcute publice motivele concrete pentru care s-a întâmplat acest lucru, dar sunt bănuiți de implicare în tentativa de răsturnarea a liderului Recep Erdogan, notează Reuters.

Luni dimineață, 18 iulie, a fost reinsituită starea de urgență în Istanbul. Forțele aeriene au ordin să doboare orice elicopter care decolează fără permisiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net