Condiții inumane pentru muncitorii care produc hainele brandului Ivanka Trump

Ultima actualizare:

    Muncitorii acuză conducerea fabricilor de condiții inumanefoto: Getty
Muncitorii acuză conducerea fabricilor de condiții inumanefoto: Getty

Muncitorii care produc haine și încălțăminte cu eticheta Ivankăi Trump, aduc acuzații grave. Lucrătorii se plâng de abuz verbal, obiective imposibil de atins și mai ales de salarii mai mici decât minimul pe economie.

Realitatea crudă dintr-o fabrică de îmbrăcăminte cu eticheta fiicei președintelui american a fost scoasă la lumină chiar de angajații firmei. Salariile sub limita subzistenței și intimidarea anti-sindicală sunt doar două dintre realitățile zilnice cu care se confruntă muncitorii din fabrica de textile PT Buma, Subang, Indonezia, care produce haine pentru brand-ul Ivanka Trump. Pe lângă toate acestea, salariații se plâng că le sunt impuse norme de producție imposibil de îndeplinit, iar orele suplimentare le sunt compensate doar sporadic.

„Nu mai pot suporta. Muncesc ore suplimentare neplătite în fiecare zi. Am de gând să mă mut din Subang, unde salariul minim este prea mic. Dar nu știu încă unde să merg. Nu am nici o legătură”, a mărturisit o angajată în vârstă de 23 de ani, conform The Guardian.

Plângerile muncitorilor vin la o săptămână de când activiștii care investighează posibilele abuzuri la o fabrică din China care confecționează pantofii Ivanka Trump. Grupul activiștilor a afirmat că au descoperit o serie de nereguli în fabrică, incluzând salarii mai mici decât salariul minim legal al Chinei, manageri care abuzează verbal muncitorii și încălcarea drepturilor femeilor.

simeon stalpnicul png

Potrivit The Guardian, spre deosebire de angajatele noi, femeile cu vechime în fabrică beneficiază de anumite concesii, cum ar fi concediu de maternitate plătit pe trei luni, asigurare de sănătate și un bonus lunar de 10 dolari dacă nu își iau zile libere în perioada menstruației.

În fabrica indoneziană, unele plângeri sunt similare, deși salariile plătite angajaților din Subang sunt mult mai mici. Angajații din această fabrică au cerut ca declarațiile lor să rămână anonime, de teamă să nu fie concediați.

Șapte muncitori din fabrică au afirmat că abuzurile verbale sunt la ordinea zilei și că managerii li se adresează cu apelative injurioase precum „animale, cretini și maimuțe”. O altă practică în fabrica PT Buma este concedierea angajaților musulmani în perioada Ramadanului, pentru a fi apoi reangajați. Motivul? Managementul evită astfel plata unui „bonus de sărbătoare religioasă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net