Condamnat pe viaţă, pentru că a vrut să comită un atentat la un concert Elton John

Ultima actualizare:

    Tănărul intenţiona să atace principala arteră comercială din capitala britanică, precum şi un concert al starului pop Elton John
Tănărul intenţiona să atace principala arteră comercială din capitala britanică, precum şi un concert al starului pop Elton John

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat luni la închisoare pe viaţă de un tribunal londonez, pentru că a pregătit un atac cu bombă vizând zona comercială Oxford Stret şi pentru că a vrut să comită un atentat la un concert al lui Elton John.

El nu va putea fi eliberat condiţionat mai devreme de 16 ani şi jumătate. Tânărul intenţiona să atace principala arteră comercială din capitala britanică, precum şi un concert al starului pop Elton John ce a avut loc în Hyde Park în 11 septembrie 2016, la 15 ani după atenţele de la New York şi Washington.

Ar fi fost un adevărat masacru, având în vedere că sala în care urma să concerteze Elton John avea o capacitate de 50.000 de locuri.

"Syed a recunoscut că a încercat să îşi procure o mitralieră, pistoale, o vestă pentru atentat sinucigaş şi o bombă”, a precizat poliţia.

Mai mult, poliţiştii i-au găsit telefonul la percheziţii şi atunci când i-au cerut parola, adolescentul terorist le-a spus spus râzând: “ISIS! Vă place aşa?”, scrie Daily Mail.

Tânărul împrumuta bani pentru a achita armele şi a încercat să facă o bombă acasă. El a crezut că a plătit 150 de lire unui internaut care să-l ajute să facă rost de explozibil. Doar că bărbatul era ofiţer sub acoperire şi aşa a fost prins Haroon.

În faţa magistraţilor, Haroon a declarat că era vulnerabil din cauza istoricului său de familie, a lipsei de educaţie, a dependenţei de jocurile online violente şi din cauză că fratele său era la închisoare.

În iunie 2016, fratele său, Nadir Syed, fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a pregătit o decapitare în 12 noiembrie 2014. Nadir voia să imite atacul care l-a vizat în mai 2013, în sudul Londrei, pe militarul Lee Rigby.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net