Cleric saudit, "justifică" violul şi revoltă populaţia: "O femeie care se dă cu parfum este adulteră"

Ultima actualizare:

    Femeile saudite au fost revoltate de mesajul clericuluiFoto:Getty
Femeile saudite au fost revoltate de mesajul clericuluiFoto:Getty

Un cleric saudit a stârnit un val de racţii negative după ce a susţinut în mod public că femeile sunt responsaibile pentru faptul că sunt violate şi hărţuite. Declaraţia sa a fost combătută cu argumente solide în mediul online chiar de locuitoarele Arabiei Saudite.

Ahmed Bin Saad Al Qarni şi-a început pledoria cu un videoclip în care  apare o femeie „provocând” un bărbat, cu subtitrarea: „Dacă o violează, va veni acasă plângându-și demnitatea”, apoi a adăugat că o „femeie care  iese din casă cu machiaj și parfum este o adulteră”. Afirmaţiile incredibile nu se limitează aici, căci clericul a fost hotărât să îţi demonstreze ignoranţa până la capăt. „Jur pe Dumnezeu, că femeile sunt cauza hărțuirii și adulterului. Uitați-vă la femeia din acest film, ea este cea care l-a oprit pe omul care conduce vehiculul și ea este cea care a intrat în mașină cu el”, a spus clericul. Potrivit bărbatului femeile sunt cele care atrag violatorii prin modul în care se îmbracă sau în care decid să se machieze, potrivit dailymail.co.uk.

Mesajul clericului a fost întâmpinat de credincioaslee Arabiei Saudite cu un şir de reacţii negative şi încercări de a-i combate afirmaţiile lipsite de fundament. „Trebuie să știe că și femeile care poartă hijab, abaya și niqab sunt hărțuite sexual. Vom spune de o mie de ori, de un milion de ori, până când nu o vor înțelege: Hărțuirea sexuală nu are nimic de-a face cu victima. Nu are nimic de-a face cu ceea ce purtăm, cum ne comportăm și ce spunem”, a fost ideea generală din spatele mesajelor scrise de femei. Ele au încrcat să explice că o femeie poate fi ţinta unui viol chiar dacă este îmbrăcată din cap până în picioare şi nu poarte nici un articol considerat "atrăgător".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net