Cine a ucis-o pe cea mai frumoasă fetiță din America? Noi dezvăluiri

Ultima actualizare:
John și Patsy Ramsey au refuzat să colaboreze cu poliția după descoperirea cadravrului
John și Patsy Ramsey au refuzat să colaboreze cu poliția după descoperirea cadravrului

La aproape 20 de ani după ce JonBenet Ramsey, cea mai frumoasă fetiță din America, a fost găsită fără suflare în pivnița vilei în care locuia cu părinții și fratele ei, noi informații despre autorul cumplitei crime ies la iveală. Timp de 12 ani părinții au fost considerați principalii suspecți, însă cazul a rămas nerezolvat până astăzi.

Ollie Gray, unul din detectivii angajați de părinții lui JonBenet, a continuat investigațiile și după ce familia Ramsey a renunțat la serviciile lui și a declarat recent că știe cine a ucis-o pe fetița de șase ani, câștigătoare a peste 20 de trofee la concursurile de frumusețe pentru copii.

Cazul a fost de la bun început ciudat, iar polițiștii din Boulder, Colorado, au făcut numeroase greșeli, care au complicat și mai mult ancheta. În dimineața zilei de 26 decembrie 1996, John și Patsy Ramsey au anunțat printr-un apel al 911 dispariția fiicei lor, JonBenet, spunând totodată că au găsit o cerere de răscumpărare.

Detectivii veniți imediat la fața locului au cercetat sumar casa, în căutarea unor semne de intrare prin efracție și au rămas în așteptarea unui telefon din partea presupusului răpitor. Familia lui JonBenet era foarte bogată, John era președintele unei companii de succes în domeniul sistemelor computerizate, deținea mai multe proprietăți și un avion privat. Suma cerută drept răscumpărare, 118.000 de dolari, coincidea cu bonusul primit recent de acesta.

Ca sa în care a fost descoperit cadavrul lui JonBenet Ramsey
Ca sa în care a fost descoperit cadavrul lui JonBenet Ramsey

Abia câteva ore mai târziu, unul dintre detectivi, tatăl fetiței și prietenii familiei au început să cerceteze mai atent casa. John a fost cel care a găsit cadavrul lui JonBenet, acoperit cu păturica ei preferată, în pivnița de vinuri. Avea un fir de nylon în jurul gâtului, mâinile legate deasupra capului și gura acoperită cu bandă adezivă.

Bărbatul a adus-o în brațe sus, unde mama fetei s-a aruncat plângând asupra ei, compromițând definitiv ”scena” crimei.

Rezultatul autopsiei a arătat că fetița în vârstă de șase ani fusese ucisă prin strangulare. JonBenet prezenta de asemenea o fractură craniană. Nu existau urme de viol, însă erau semne că fetița fusese agresată sexual.

Bănuielile anchetatorilor s-au îndreptat de la bun început împotriva părinților, care, la mai puțin de 48 de ore de la crimă, angajaseră deja o armată de avocați, un fost expert FBI și o firmă de PR și refuzau să colaboreze cu poliția.

Într-un interviu pentru InTouch, citat de Daily Mail, Ollie Gray susține că criminalul a fost un localnic în vârstă de 26 de ani, a cărui familie deținea un teren pentru vechituri la marginea orașului – Michael Helgoth.

”Judecând după ce se știe acum, cred că Helgoth și complicii lui au comis crima. Nu am nicio îndoială”, a spus Gray.

Teoria detectivului este susținută de John Kenady, un bărbat care a lucrat pentru Helgoth. Kenady a declarat, de asemenea pentru InTouch, că a existat ”o înregistrare făcută de Helgoth, în care acesta recunoștea că a ucis-o pe JonBenet”.

Kenady susține că înregistrarea cu pricina se află în continuare în posesia unui apropiat al lui Helgoth și că polițiștii au trecut-o pur și simplu cu vederea în timpul investigației.

Detectivul angajat de familia Ramsey subliniază că, dacă polițiștii l-ar fi ascultat pe Kenady, ar fi putut rezolva cazul, însă aceștia au refuzat să-l sune, în ciuda faptului că bărbatul îi contactaseră de 20 de ori cu informații despre Helgoth.

”Kenady furniza informații foarte relevante, care ar fi trebuit să constituie cea mai importantă pistă pentru anchetatori. Din păcate, am impresia că poliția din Boulder nu a fost interesată de nicio informație care îi îndepărta de teoria că John și Patsy Ramsey și-ar fi ucis fiica”, adaugă Gray.

La vremea respectivă, în 13 februarie 1997, procurorul Alex Hunter a organizat o conferință de presă în care i s-a adresat direct criminalului necunoscut al lui JonBenet: ”Lista suspecților se restrânge. În curând pe această listă nu va mai fi decât numele tău”.

Două zile mai târziu, Helgoth a fost găsit mort în locuința sa. Ancheta a stabilit că fusese vorba despre o sinucidere, însă Kenady crede că acesta a fost omorât de complicele său la uciderea lui JonBenet.


    Michael Helgoth este considerat autorul crimei petrecute cu aproape 20 de ani în urmă
Michael Helgoth este considerat autorul crimei petrecute cu aproape 20 de ani în urmă

”Pistolul a fost găsit în partea dreaptă a corpului lui Helgoth, însă glonțul a intrat prin stânga. Nu înțeleg de ce cineva ar fi ales să se sinucidă în felul acesta. A fost ucis, ca să nu vorbească”, este convins Kenady.

Totuși, câțiva ani mai târziu, s-a descoperit că AND-ul lui Helgoth nu corespunea probelor găsite sub unghiile fetiței și pe lenjeria acesteia. Gray însă crede în continuare că e este criminalul și susține că știe cum poate fi închis acest caz.

”Dacă ar putea afla cine l-a ucis pe Helgoth, polițiștii ar ajunge la complicii acestuia”, explică detectivul.

Anchetatorii nu au reușit nici până astăzi să identifice probele AND găsite sub unghiile și pe lenjeria intimă a lui JonBenet. A mai existat un castron cu ananas în bucătărie, imediat după ce fetița a fost declarată dispărută, însă polițiștii aflați la fața locului au permis spălarea acestuia înainte de prelevarea vreunor amprente.

Aceasta a fost una din erorile cruciale făcute de anchetatori, având în vedere că în stomacul fetiței au fost găsite urme de ananas, iar părinții au declarat că JonBenet nu mâncase așa ceva cu o seară înainte.

Michael Helgoth este considerat autorul crimei petrecute cu aproape 20 de ani în urmă
Michael Helgoth este considerat autorul crimei petrecute cu aproape 20 de ani în urmă

În 2008, John și Patsy Ramsey au fost scoși oficial de sub acuzare și au primit în scris scuzele procuraturii. Se întâmpla la doi ani după ce mama lui JonBenet murise din pricina unui cancer și mult după ce tatăl fetiței ajunsese practic în pragul falimentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net