Cine este primul șef de stat care a murit din cauza coronavirusului. S-a crezut inițial că a făcut infarct

Ultima actualizare:

    Președintele statului Burundi ar fi murit, de fapt, de coronavirusFoto: Getty Images
Președintele statului Burundi ar fi murit, de fapt, de coronavirusFoto: Getty Images

Președintele statului Burundi, țară din Africa Răsăriteană, Pierre Nkurunziza, a murit în data 8 iunie, la vârsta de 55 de ani. Deși inițual cauza oficială a morții a fost declarată ca fiind un un infarct, surse medicale din spitalul unde a fost transportat de urgență în ziua decesului au dezvăluit că președintele burundian a decedat, de fapt, din cauza infecției cu COVID-19.

„Președintele Burundi devine primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, confirmă medicii, deși oficialii guvernamentali insistă că moartea s-a datorat unui infarct”, a titrat Daily Mail. Potrivit ziarului britanic, o sursă medicală din spitalul Karusi, unde a murit Nkurunziza, a confirmat că președintele avea „suferințe respiratorii grave” înainte de moartea sa.Medicii de la Spitalul universitar Kamenge din Bujumbura au declarat, pentru AFP, că șeful institutului de sănătate publică le-a cerut singurul ventilator al spitalului și pe șeful serviciului Terapie Intensivă „în numele Președinției”, luni, 8 iunie, la 10 dimineața”.

Din păcate, când a fost transportat la locul respectiv, acesta deja încetase din viață, fiind prea târziu pentru intervenție. Au existat suspiciuni potrivit cărora președintele din Burundi suferea de coronavirus, după ce și soția acestuia a fost internată pe același motiv.

Țara africană a anunțat moartea „neașteptată” a lui Nkurunziza în data de 9 iunie, declarând o săptămână de doliu național. Burundi este considerată una dintre cele mai sărace ţări de pe planetă, din 2005.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net