Chinezii copiază totul. Chiar şi Titanicul

Ultima actualizare:

    Lucrările vor fi gata anul viitorFoto: Guliver/ GettyImages
Lucrările vor fi gata anul viitorFoto: Guliver/ GettyImages

Incredibil, dar adevărat! Legendarul vapor Titanic renaşte! Nu este vorba însă decât de o copie chineză perfectă a vasului scufundat în ocean în 1912, care a dus la moartea a peste 1.500 de oameni.

În provincia Sichuan din China a început în forţă reconstruirea Titanicului. Va fi reprodus în mărime naturală faimosul pachebot. Proiectul a provocat deja scandal, fiindcă viitorii pasageri ai  vasului vor avea parte inclusiv de simularea ciocnirii cu un aisberg, precum cea care a dus la naufragiul de coşmar de acum 104 ani. Su Shaojun conduce firma care vrea să folosească vaporul în scop turistic. “Nu trebuie să deranjeze pe nimeni ceea ce facem. Nimeni nu deţine drepturile exclusive. Aşa cum SUA au putut să facă filmul «Kung Fu Panda», inspirat după chinezi, putem să facem şi noi Titanicul”, a spus el. Proiectul va fi gata în 2017 şi se aşteaptă să aducă beneficii frumoase din turism. Vasul va fi la fel de luxos precum originalul, atât în cabine, cât şi în restaurant, dar va avea şi o sală de cinema ultramodernă. Însă nu se ştie dacă va costa 7,5 milioane de dolari reconstruirea, atât cât a costat construirea pachebotului de tristă amintire.


    Vasul va avea dimensiuni identice cu originalulFoto: Guliver/ GettyImages
Vasul va avea dimensiuni identice cu originalulFoto: Guliver/ GettyImages

Nava de lux, mormânt pentru 1.517 oameni

Pachebotul Titanic avea 269 de metri lungime, fiind cel mai mare vas maritim până în momentul scufundării sale. A naufragiat chiar în timpul călătoriei inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) spre New York, în Atlanticul de Nord. Se anunţase cu surle şi trâmbiţe că vaporul, neegalat în lux la acea vreme, ar fi fost “de nescufundat”. Dar a fost lovit de un aisberg şi s-a rupt în două, la 11.40, în ziua de duminică 14 aprilie 1912, scufundându-se în adâncuri în două ore şi jumătate. Au murit atunci 1.517 persoane.


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages
image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net