Cerşetorii români se duc cu Passatul la „treabă”

Ultima actualizare:

    Cerșetorii fac bani buni în Marea BritanieFoto: Getty
Cerșetorii fac bani buni în Marea BritanieFoto: Getty

Sâmbătă dimineaţa,19 februarie, în centrul oraşului Cambridge, situat la 80 de km de Londra. Un Volkswagen Passat cu numere de Sibiu parchează într-o zonă pietonală. Cei doi pasageri îşi ocupă locurile şi încep să cerşească.

Programul de „lucru” al cerşetorilor este de opt ore pe zi. Aşa că şoferul are grijă să plătească parcarea pentru intervaul 9.00 şi până la ora 17.00. Chiar dacă tariful în această zonă rezidenţială estre destul de piperat, cerşetorii ştiu că îşi vor scoate banii. Un bărbat de aproximativ 40 de ani şi dezveleşte un ciot de mână şi se vaită strigând „Please Sir”.

Când un ziarist de la Daily Mail se apropie de ei bărbatul spune „Nu vorbesc engleză. Sunt italian”. În jurul orei 10.00 îşi face apariţie un alt bărbat de aproximativ 30 de ani, cu o cârjă pentru copii. Îşi trage piciorul după el şi îi salută pe ceilalţi doi cerşetori. Chiar dacă afară sunt 8 grade Celsius, „oamenii străzii” sunt rezistenţi şi nu se mişcă din locul lor. La finalul programului îşi strâng banii, se urcă iar în Passatul argintiu şi se fac nevăzuţi.

Lisa Jay, de 65 de ani, lucrează la Crucea Roşie şi spune că „ştiu să vorbească engleză. M-au aşteptat când am ieşit de la cumpărături şi mi-au zis acum ai mărunţiş pentru că ai fost la shopping. Dă-mi şi mie un ban”. Femeia zice că românii au apărut în Cambridge la finele lui 2016.

Click! spune

Conform Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie, în 2016 au intrat pe teritoriul Regatului Unit 284.000 de cetăţeni proveniţi din Europa de Est. Dacă în 2014, doar 10% dintre aceştia proveneau din România, în 2016 numărul conaţionalilor noştri a crescut simţitor, ridicându-se la peste 35.000 de oameni. Dintre aceştia, doar 1,85% îşi găsesc un loc de muncă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net