Cele mai sângeroase atentate teroriste au fost comise «în familie»

Ultima actualizare:

    Madrid. 16 români şi-au  pierdut viaţa în atentatele  din gara Atocha
Madrid. 16 români şi-au pierdut viaţa în atentatele din gara Atocha

Coincidenţă sau pur şi simplu o bizarerie? Cele mai mari tragedii care au îngrozit planeta au fost comise de fraţi. Peste 500 de oameni şi-au pierdut viaţa în atacurile gândite şi duse la îndeplinire de tineri cu acelaşi sânge în vene. În mintea lor, fraţii ucideau pentru a deveni martiri în numele Jihadului.

22 martie 2016 - Bruxelles, Belgia

Fraţii Ibrahim (29 de ani) şi Khalig El Bakraoui (27 de ani) se numără printre atacatorii atentatelor de la Bruxelles. Ibrahim s-a aruncat în aer pe aeroportul Zaventem ucigând 14 persoane. Khalid s-a detonat la gara de metrou Maelbeek ucigând 20 de persoane. Ambii fraţi sunt filiaţi organizaţiei teroriste Statul Islamic.

13 noiembrie 2015 - Paris, Franţa

Fraţii de origine marocană Salah şi Brahim Abdeslam sunt printre autorii atacurilor sângeroase care au înregistrat 129 de morţi şi peste 230 de răniţi. Brahim (1984-2015) s-a aruncat în aer în faţa unei cafenele. Salah a reuşit să fugă şi nu a fost prins decât cu doar trei zile înainte de atentatele de la Bruxelles, din 22 martie 2016.

simeon stalpnicul png

7 ianuarie 2015 - Paris, Franţa

Fraţii Said (1980-2015) şi Cherif Kouachi (1982-2015) atacă redacţia revistei satirice “Charlie Hebdo” ucigând 12 persoane şi rănind 11. Tinerii afiliaţi Al Qaeda din Yemen au vrut să răzbune caricaturile considerate jignitoare la adresa Profetului Mohamed. Ambii sunt ucişi două zile mai târziu într-o confruntare cu poliţia

15 aprilie 2013 - Boston, Massachusetts, SUA

Fraţii Djokar (22 de ani) şi Tamerlan Ţarnaev (1987-2013) plantează două bombe realizate din oale sub presiune. În atentat mor trei persoane şi sunt mutilate aproape 200. Fraţii originari din Kârgâzstan fug de la locul faptei. Tamerlan e ucis în lupta cu poliţia, Djokar e rănit şi judecat. Recent a fost condamnat la moarte.

11 martie 2004 -Gara Atocha, Madrid, Spania

Fraţii marocani Rachid (1971-2004) şi Mohamed Oulad Akcha (1975-2004 ) se aruncă în aer în trenurile din Madrid. Sunt pulverizaţi de explozie. În ziua aceea mor 191 de persoane şi peste 200 sunt rănite. 16 români se numără printre decedaţi. Gruparea din care făceau parte alţi 12 terorişti era afiliată Al Qaeda.

«Un frate poate fi cel mai bun partener de încredere»

simeon stalpnicul png

 „Analizați din perspectivă psihologică, frații care sunt antrenați în acțiuni teroriste, la prima vedere, par indivizi normali, iubiți de familiile din care provin. Aceștia nu acționează, însă, doar din perspectiva fanatismului religios, ci, mai degrabă, sunt animați de spiritul grupului de apartenență din care fac parte, prieteni de cartier, frați, cu alte cuvinte, cei care pot fi loiali unor acțiuni în care ar putea fi angrenați. De aceea, pentru a trece la acțiuni de o asemenea gravitate, trebuie să fie o încredere deplină între cei ce acționează, de aceea un frate poate fi cel mai bun partener de încredere. Forța pe care le-o dă apartenența la un grup îi conduce către o cauză ideală ce devine determinantă în acțiunile lor cu caracter antisocial, terorist. Asemeni găștilor de cartier, nu este nevoie neapărat de o spălare de creiere, ci de încrederea oarbă pe care ți-o conferă cea mai apropiată persoană. Eu consider că acțiunile acestor frați teroriști vin pe fondul nemulțumirilor personale și al conflictelor cu legea, dar amplificate de mediatizarea excesivă că în spatele unor astfel de acte teroriste ar sta întotdeauna grupările jihadiste”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net