Cele mai provocatoare dansuri

Ultima actualizare:

Dansul a fost probabil una din primele forme de comunicare ale omului şi nu numai. Să te exprimi prin dans înseamnă să execuţi în ritmul muzicii o serie de mişcări ritmice, variate având un pronunţat caracter artistic, de divertisment sau chiar religios. La polul opus stau cele mai provocatoare dansuri.

Cele mai provocatoare dansuri, încă din antichitate

La începuturile umanităţii dansul avea cel mai adesea funţii rituale, mistice sau războinice prin care dansatorii invocau bunăvoinţa divină în sprijinul războinicilor sau vânătorilor. La unele popoare încă s-au păstrat astfel de ritualuri dansate char dacă mişcările s-au decantat şi s-au abstractizat.

În urmă cu 5.000 de ani, în Grecia antică, dansul făcea parte din disciplinele fundamentale ale educaţiei considerat un instrument potrivit pentru întreţinerea şi întărirea relaţiilor sociale.

Unul din cele mai provocatoare dansuri din istorie este cel efectuat de Salomeea, la îndemnul mamei sale, pentru tatăl său vitreg, Irod, care are un efect atât de mare asupra regelui de pe tronul Ierusaliului încât acesta îi promite orice şi-ar dori.

Cam în urmă cu 800 de ani dansatorii indieni se întreceau şi ei în cele mai provocatoare dansuri la bară. Chiar dacă la vremea respectivă era doar un mijloc de antrenament pentru luptători dansul la bară se numea Mallakhamb (luptător la bară). Şi chinezii au avut un dans la bară care avea cam aceleaşi caracteristici ca cel indian.

Cele mai provocatoare dansuri, în epoca modernă

Dansul în poală considerat un dans de contact este un timp de dans executat în cluburi de striptease în care când dansatoare dansează intrând în contact cu cel care plăteşte. Dansul în poală este diferit de dansul pe masă în care contactu dintre dansatoare şi client lipseşte.  Amândouă “tehnicile” sunt printre cele mai provocatoare dansuri din epoca modernă, alături de dansul la bară.

Dansul în poală poate să extindă el singur categoria cu cele mai provocatoare dansuri, îmărrţinduri pe categorii: dansul pe scaun, dansul pe canapea sau dansul în pat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net