Cele mai interesante construcții medievale din Rhodos

Ultima actualizare:

Rhodos, cea mai însorită insulă din Mediterană, este un adevărat muzeu în aer liber, care găzduiește temple mărețe închinate zeilor și sanctuare ridicate in cele mai vechi timpuri care au rezistat cu mândrie în fața modernității. La aceste bijuterii arhitecturale se adaugă plajele paradisiace mângâiate de soare circa 300 de zile pe an, și culmile muntoase învelite în măslini, rodii și lămâi parfumați.

Vestigiile unice ale orașului alb

Acropola din Lindos este unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din Rhodos, cu un peisaj natural îmbunătăţit prin pitorescul oraşului moderne. Deşi cele mai importante monumente arheologice se găsesc la Acropolă, ruine interesante vei întâlni şi în diverse puncte ale oraşului, precum şi în afara acestuia.

Pentru a ajunge la acest sit, urmează drumul care duce până la deal, iar primele ruinele pe care le vei întâlni cu zidurile medievale, fortificaţiile construite de cruciaţi, la începutul secolului XIV, pe rămăşiţele defensivelor anterioare, bizantine şi antice. Există câteva turnuri de-a lungul zidurilor medievale, care urmează contururile naturale ale terenului.

Centrul medieval al capitalei

Orașul istoric din Rhodos este cel mai vechi oraş medieval locuit din Europa, un adevărat muzeu în aer liber. Există mai multe porţi de intrare în oraş, însă cel mai bine ar fi să începi cu Poarta Eleftheria (Libertate), pentru a ajunge la Plateia Simi (Piaţa Simi), unde se găsesc ruinele Templului lui Venus, despre care se crede că datează din secolul III î.Hr.

Oraşul Vechi îţi oferă oportunităţi numeroase pentru a petrece câteva ore bune aici, unde rătăcirea pe străzi este o şansă de a descoperi ceva nou. Există aici aproximativ 200 de străzi  fără nume realizate de către Cavalerii Ioaniți, aşa că dacă vreun moment simţi că nu mai ştii unde te afli, poţi întreba un localnic de strada Sokratous, care este cea mai importantă din centrul vechi al oraşului. 

Sejur Rhodos

Hotel Happy Days 3* - de la 348 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net