Cele mai frumoase orașe din Norvegia

Ultima actualizare:
Oslo
Oslo

Am selectat cele mai frumoase orașe din Norvegia pe care merită să le vizitați dacă aveți ocazia. Norvegia este renumită pentru trei lucruri în primul rând, legate de formele de relief și fenomenele naturale: fiordurile superbe, multitudinea de lacuri și dealurile și munții spectaculoși.

Cele mai frumoase orașe din Norvegia impresionează în primul rând prin natură, care este un punct forte pentru turismul acestei țări. Capul Nord și Fiordul Geiranger sunt printre cele mai vizitate atracții turistice ale țării.

Am selectat cele mai frumoase orașe din Norvegia, în funcție de voturile pe care chiar turiștii le-au acordat acestor destinații pe un site de specialitate. Norvegia mai este numită și Țara Fiordurilor, tocmai pentru că unele dintre cele mai spectaculoase și mai frumoase fiorduri din lume se întâlnesc aici.

Tromso
Tromso

În capul listei cu cele mai frumoase orașe din Norvegia, turiștii au pus chiar capitala Oslo, cel mai mare oraș din țară, cu peste o mie de ani vechime și care are o mulțime de experiențe de oferit.

Oslo este situat în capul fiordului Oslo. În partea sudică a orașului se află fiordul, iar în partea opusă se află dealuri și munți. Există 40 de insule pe teritoriul orașului și 343 de lacuri.

Cele mai frumoase orașe din Norvegia - Tromso

Kirkenes
Kirkenes

Al doilea dintre cele mai frumoase orașe din Norvegia este Tromso, cea mai mare așezare urbană din nordul țării. Acest oraș mai este numit și Parisul Nordului, este înconjurat de munți, fiorduri și insule.

Orașul mai este cunoscut sub denumirea de Poarta către Arctic. Timp de 2 luni, în acest oraș este așa numita zi polară, perioadă de timp în care soarele se află pe cer 24 din 24 de ore.

Cele mai frumoase orașe din Norvegia - Kirkenes

Bergen
Bergen

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Norvegia, iar piața imobiliară a explodat aici pur și simplu. Un apartament cu două camere în centrul orașului costă în medie 270.000 de euro. Nivelul de trai este unul ridicat, orașul având rata de șomaj 0%.

În mod ironic, în urma încălzirii globare, orașul a devenit un port important de tranzit între Europa și Asia, cele mai multe transporturi fiind efectuate pe aici de către cargoboturile germane.

Cele mai frumoase orașe din Norvegia - Bergen

Longyearbyen
Longyearbyen

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Norvegia și a fost capitala țării timp de peste 200 de ani. Se află pe coasta de sud-vest a Norvegiei și este renumit pentru nivelul înalt de ploaie. În medie, două treimi din zilele unui an sunt ploioase. Recordul de zile consecutive cu ploi a fost de aproape 3 luni.

Orașul este înconjurat de un ținut de poveste, format din 7 dealuri și 7 fiorduri. Orașul are un cartier întreg format din clădiri care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și care sunt de o vechime deosebită și o arhitectură specifică zonei.

Cele mai frumoase orașe din Norvegia - Longyearbyen


    LongyearbyenSURSĂ FOTO: despre-turism.ro
LongyearbyenSURSĂ FOTO: despre-turism.ro

Ultimul de pe lista noastră cu cele mai frumoase orașe din Norvegia este Longyearbyen, un oraș minier cu temperaturi maxime de 7 grade Celsius în luna iulie. Numele orașului vine de la americanul care a fondat prima mină de cărbune.

În ciuda profilului industrial al orașului, există o dezvoltare puternică și pe latura de turism a sa. Are puțin peste 2000 de locuitori, dar dispune de un aeroport, o școală, un centru comercial și mai multe hoteluri dar și restaurante, plus câteva obiective turistice de interes cultural.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net