Cele mai ciudate legi din lume

Ultima actualizare:

    Cele mai ciudate legi din lume: bătaia cu pernele Foto: Click!
Cele mai ciudate legi din lume: bătaia cu pernele Foto: Click!

Fiecare țară, civilizație sau cultură are propriiile legi și regulamente. Chiar dacă o țară este absolut normală, pot exista și unele chestii care pot fi trecute ca fiind unele dintre cele mai ciudate legi din lume sau de-a dreptul înfricoșătoare. Să nu fii surprins că, în alte zone ale lumii, acestea sunt doar aspecte absolut firești. Click! a făcut o selecție cu cele mai ciudate legi din lume.

Potrivit unui studiu realizat de publicația britanică ''The Mirror'', nerespectarea anumitor coduri privind bunăstarea unei țări poate avea urmări grave, de la amenzi usturătoare până la pedeapsa cu moartea. În continuare, te invităm într-o călătorie incredibillă pentru a trece în revistă cele mai ciudate legi din lume. Vei fi uimit să afli că cele mai banale lucruri care fac parte din rutina zilnică, pot fi interzise în alte colțuri ale lumii.

Dubaiul are una dintre cele mai ciudate legi din lume

Aici este interzis să mănânci în timpul sărbătorii Ramadan. Călătorii care aleg să nu respecte tradiţia, mâncând, bând şi fumând în public, vor primi o avertizare, iar dacă abaterea se repetă, ar putea ajunge chiar şi la închisoare. 

Nu ai voie să te încrunți în public. Legea spune că trebuie să zâmbești tot timpul pe străzile orașelor italiene, situaţiile excepţionale fiind înmormântările şi vizitele la spital. Aceasta, cu siguranță, face parte din categoria celor mai ciudate legi din lume.

China, țara cu cele mai ciudate legi din lume

În această țară, încă se ține cont de politica copilului unic, introdusă în anul 1979. Chiar dacă această măsură, a fost impusă pentru a controla creşterea populatiei , în ultima perioadă  lucrurile s-au mai schimbat puţin. În timp ce majoritatea chinezilor au voie să aibă un singur copil, anumitor grupuri etnice le este permis să aibă doi copii.

Cele mai ciudate legi din lume: Franța

Sarpourenx este un oraș din sud-vestul Franței, unde primarul le-a interzis locuitorilor să moară. În 2008 a eliberat o ordonanţă potrivit căreia "oricui nu are un loc în cimitir şi doreşte să fie îngropat în Sarpourenx îi este interzis să moară în parohie".

Una dintre cele mai ciudate legi din lume create vreodată vine din Iran

O lege din Iran încă le permite bărbaților să facă sex cu diverse animale domestice. Le este însă interzis să facă sex cu animale sălbatice, în special cu leoaice. 

"Încălțămintea zgomotoasă", una dintre cele mai ciudate legi din lume din Florida

Aici au fost arestați doi turiști, deoarece purtau papuci zgomotoși. Legea a fost aprobată pentru a le oferi localnicilor un trai cât mai tihnit, motiv pentru care face parte din cele mai ciudate legi din lume.

În Germania, pernele sunt considerate a fi arme albe, dar și unele dintre cele mai ciudate legi din lume

Când te distrezi la o bătaie cu perne în Germania, ai grijă să nu exagerezi cu loviturile! Poţi fi acuzat de vătămare corporală.

Din SUA vine una dintre cele mai ciudate legi din lume

Persoanele care călăresc un cal urât în public riscă o amendă de până la 200 de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Canalul București   Dunăre  O anticipare din 1952 jpeg
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net