Ce salarii au premierii din Europa! Românii sunt cei mai săraci

Ultima actualizare:

    Ce salarii au premierii din Europa: Victor Ponta este nemulțumit de remunerațiefoto: Captură Video B1 Tv
Ce salarii au premierii din Europa: Victor Ponta este nemulțumit de remunerațiefoto: Captură Video B1 Tv

La începutul acestui an, în luna martie, premierul Victor Ponta a cerut majorarea salariilor pentru funcțiile de premier și președinte după ce a văzut ce salarii au premierii din Europa. Se pare că românii se află la coada clasamentului în ceea ce privește remunerația șefilor guvernului și ai statului.

Victor Ponta s-a minunat când a văzut ce salarii au premierii din Europa. Dintre aceștia, pe primul loc se află premierul din Luxemburg, remunerat cu aproximativ 24.000 de euro într-o lună. Imediat după acesta este premierul german Angela Merkel, salariată cu aproape 21.000 de euro pe lună. Nici premierii Belgiei și Suediei nu se lasă mai prejos în acest clasament. Aceștia câștigă aproximativ 17.000 de euro lunar, potrivit realitatea.net.

România se află în cealaltă jumătate a clasamentului, când vine vorba de ce salarii au premierii din Europa. După premierul suedez urmează cel danez, dar și premierul birtanic, cu un salariu de aproximativ 16.000 de euro. Irlanda, Franța, Olanda și Finlanda se află pe același loc. Premierii acestor țări câștigă circa 15.000 de euro fiecare. Cei patru sunt urmați de Matteo Renzi, premierul italian, care este remunerat cu o sumă de aproximativ 10.000 de euro pe lună.

Ce salarii au premierii din Europa: România este ultima în clasamentul remunerațiilor

Nici premierii din Lituania, Spania, Grecia și Cipru nu au fost prea mulțumiți când au văzut ce salarii au premierii din Europa în comparație cu ei. Aceștia câștigă numai 7.000 de euro. Premierii ungur și portughez au un salariu de circa 6.000 de euro, în timp ce premierii statelor Malta, Polonia și Slovacia încasează numai 4.000 de europ. Bulgaria și Letonia sunt puțin deasupra României în clasament. Premierii acestor țări câștigă aproximativ 2.000 de euro, iar premierul român se limitează la suma de 1.400 de euro lunar.

Atunci când a aflat aceste cifre, Victor Ponta a fost revoltat în legătură cu ce salarii au premierii din Europa în comparație cu suma încasată de el: „Trebuie să rearanjăm scara normală a valorilor. Trebuie să existe o ordine, nu e normal ca președintele țării, primul ministru, președinții camerelor, să câștige mai puțin decât cine știe ce angajat dintr-o instituție militarizată sau dintr-o companie de stat, pentru că nu există nici o țară europeană unde să se întâmple chestia asta”, a declarat el, în luna martie a acestui an. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net