Ce minunăţii au putut face chinezii din zăpadă

Ultima actualizare:

    Zâna prezentată în cadrul expoziţiei  de sculptură în zăpadă şi gheaţă  a făcut furori printre vizitatori
Zâna prezentată în cadrul expoziţiei de sculptură în zăpadă şi gheaţă a făcut furori printre vizitatori

Cu imaginaţie şi talent, munţii de zăpadă se transformă dintr-un chin într-o poveste frumoasă. O dovedesc chinezii, care au uimit întreaga lume cu o expoziţie inedită.

Castele uriaşe, cu turnuleţe crenelate şi porţi impunătoare, zâne cu chipuri angelice, personaje din desene animate... Sunt doar câteva din minunăţiile care au ieşit din mâinile sculptorilor în zăpadă şi gheaţă, care şi-au dat întâlnire în China.


    Castel din zăpadă, luminat  multicolor noaptea
Castel din zăpadă, luminat multicolor noaptea

Cea de-a 29 ediţie a Expoziţiei de sculptură în zăpadă din Harbin i-ar putea inspira şi pe români, mai ales că, în aceste zile, nu ducem deloc lipsă de zăpadă. Ba dimpotrivă: în câteva locuri de la marginea Capitalei, unde au fost transportate sute de tone de zăpadă „colectată” de pe străzi, s-au format adevăraţi munţi.


    În Bucureşti, după o săptămână  de ninsori, s-a adunat zăpadă cât  pentru toată iarna trecută
În Bucureşti, după o săptămână de ninsori, s-a adunat zăpadă cât pentru toată iarna trecută

Numai în sectorul 1, de exemplu, s-au adunat circa 14.000 metri cubi de zăpadă după cele două valuri de ninsoare, aceştia fiind depozitaţi în zonele Străuleşti şi Casa Presei. Ce ziceţi, există oare vreun artist care să-şi pună la încercare talentul şi să transforme aceste mormane în opere de artă?


    Una din cele mai  apreciate lucrări
Una din cele mai apreciate lucrări

Flash vreme

Se întorc ninsorile. În noaptea de luni spre marţi se întorc ninsorile în regiunile sudice, sud-estice, în regiunile de munte, precum şi la Bucureşti. Potrivit meteorologilor citaţi de Agerpres, va ninge consistent şi în cursul zilei de miercuri, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Precipitaţiile vor fi însoţite de vânt, care va atinge viteze mai mari în special în Dobrogea și în jumătatea de est a Munteniei, cât și în sudul Banatului. 

Temperaturile vor coborî până la -23 de grade Celsius. Toată săptămâna viitoare, valorile termice vor fi negative, de -5 şi cel mult zero grade marţi, -7 şi -2 grade miercuri, iar apoi, pe sfârşitul săptămânii, ţara va fi cuprinsă de ger, mercurul din termometre coborând până la -23 de grade, în estul Transilvaniei.

Circulaţie îngreunată în Arad. Din cauza ninsorii abundente, circulaţia s-a desfăşurat ieri cu dificultate pe mai multe drumuri judeţene din Arad. Autorităţile dau vina pe firma de deszăpezire, motiv pentru care au anunţat că vor rezilia contractul cu aceasta.

Autocar cu 42 de copii, blocat în nămeţi. Jandarmii montani din staţiunea Crivaia şi cei de la Salvamont Caraş-Severin au intervenit pentru deblocarea unui autocar care nu mai putea înainta din cauza zăpezii, pe drumul spre Semenic. În autocar se aflau 42 de copii cu vârste de 12-13 ani. Din fericire, în final, au ajuns cu toţii bine în locul de cazare.


    Impresionantul palat  are peste 100 metri lungime
Impresionantul palat are peste 100 metri lungime

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net