Cât îi costă pe americani Crăciunul familiei Obama

Ultima actualizare:

    George Bush, fostul președinte al SUA și Barack Obama, actualul președinte
George Bush, fostul președinte al SUA și Barack Obama, actualul președinte

SUA fierb înaintea alegerilor iar americanilor le este foarte greu, acum, să nu îi compare pe George W. Bush și pe Barack Obama. Sunt ultimii doi președinți ai SUA iar Obama își va încheia cel de-al doilea mandat anul viitor.

Ambii șefi de stat au venit la Casa Albă cu un întreg bagaj de obiceiuri și de tabieturi. Între cei doi nu prea există foarte multe asemănări iar modul în care au ales să își petreacă sărbătoarea Crăciunului în timpul exercitării mandatului prezidențial este total diferit.

Încă din primul an când s-a instalat la Casa Albă, Barack Obama a ales să își petreacă Crăciunul în Hawaii. Costurile acestei vacanțe sunt fenomenale și, în organizarea acestei sărbători, sunt implicați sute de oameni. Stafful de la Casa Albă, forțele de securitate, fotografii oficiali și echipajul aeronavei Air Force One sunt mobilizați pentru a-i face pe plac familiei președintelui SUA. Distracția în Hawaii a familiei Obama din anul acesta ii va costa pe contribuabilii americani aproxomativ 3,7 milioane de dolari! Este un cost similar cu cel al vacanței de Crăciun din 2014. În 2013, costurile vacanței s-au ridicat la aproape 7,8 milioane de dolari!

Și George W. Bush sărbătorea Crăciunul în afara Washingtonului pe vremea când era președintele SUA. Bush prefera de Ajun și în ziua Crăciunului să stea la Camp David dar pleca din Washington, în vacanță, abia în prima zi după Crăciun. Motivul? În fiecare dintre cei 8 ani petrecuți la Casa Albă, George Bush își lăsa stafful să se ducă acasă și să stea alături de familiile lor pentru a simți sărbătoarea Crăciunului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net