În casele acestea nu ai voie să te îngraşi! Cele mai înguste clădiri din lume FOTO

Ultima actualizare:
Sufrageria  şi camera de relaxare
Sufrageria şi camera de relaxare

Cum poate locui un om, fără să se simtă sufocat, într-o casă a cărei lăţime nu depăşeşte 2,5 metri? Pare uimitor, dar în câteva clădiri din Tokyo şi SUA viaţa se desfăşoară pe verticală. Astfel, traiul în cele mai înguste locuinţe din lume devine o adevărată provocare.

Proprietatea care se află în cartierul Thoshima-ku, din capitala japoneză Tokyo, măsoară doar 2,5 metri lăţime. Viaţa se desfăşoară mai ales pe verticală, deoarece pereţii par să te strângă ca o menghină. Înaltă de 11 metri, clădirea, care a fost ridicată între două magazine în perioada 2010-2012, este foarte spaţioasă. În special pentru un cuplu de niponi, care a plătit circa 1,8 milioane de dolari (7.153.512 de lei) ca să aibă cea mai îngustă casă din Ţara Soarelui Răsare.

Bucătăria este complet utilată şi mobilată
Bucătăria este complet utilată şi mobilată

Din baie se ajunge direct pe terasă
Din baie se ajunge direct pe terasă


    Din baie se ajunge direct pe terasăFoto: Photoland/Caters
Din baie se ajunge direct pe terasăFoto: Photoland/Caters

Cei doi au profitat de un petic de pământ şi s-au mutat cu pisica lor în locuinţa demnă de Cartea Recordurilor. Din cauza scărilor pe verticală, ce leagă nivelurile între ele, şi a lipsei de spaţiu, proprietarii trebuie să fie musai persoane trase prin inel şi foarte sprintene.

Şi asta pentru că drumul din dormitorul situat la cel mai de jos nivel până la toaleta aflată la ultimul etaj, în capătul opus, poate deveni o adevărată cursă cu obstacole, mai ales dacă au câteva kilograme în plus. Deşi este cea mai îngustă clădire din Japonia, locuinţa cu patru etaje este dotată cu tot confortul: o bucătărie utilată complet, o sufragerie, un dormitor, un birou şi chiar o terasă la ultimul nivel.

Nu ai cum să te plictiseşti între cei patru pereţi, deoarece faţada şi spatele sunt din sticlă, pentru a crea iluzia de mai mult spaţiu. Aceasta nu este însă cea mai îngustă casă din lume. Prinsă în spaţiul îngust dintre două clădiri din Varşovia, Casa Keret deţine recordul mondial. Click! a realizat o listă cu cele mai strâmte spaţii de locuit de pe glob.

Casa Skinny - Boston

Legenda spune că Skinny House, lată de 3 m, a fost construită în anii 1870 de un soldat care, la întoarcerea din război, a descoperit că fratele lui preluase întreg terenul moştenit, pentru a-şi construi o casă. Supărat, soldatul şi-a ridicat şi el o locuinţă pe parcela rămasă.

75 ½ Bedford Street - New York

Apartamentul de la această adresă are o lăţime de numai 2,6 m, iar pe alocuri se îngustează până la 61 cm. Locuinţa este cunoscută atât pentru dimensiunile ei, cât şi pentru povestea sa. A fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea şi a adăpostit o cizmărie, un atelier de pictură, o cofetărie şi un studio foto.

Kanonia 20-22 - Varşovia

Construcţia îngustă, ridicată în secolul al XVII-lea capitala poloneză, a fost distrusă complet de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Casa a fost reconstruită ulterior, în anul 1959, însă doar faţada mai păstrează aspectul original. Lăţimea clădirii nu depăşeşte 2 m.

Hollensbury Spite - Virginia

Micuţa casă albastră din orăşelul american Alexandria este cunoscută mai ales datorită poveştii din spatele ei. Clădirea de 2,13 m a fost construită în anul 1830 de John Hollensbury sătul să tot audă şi să vadă oamenii şi trăsurile care străbăteau aleea de lânga casa sa. 

Singel 166 - Amsterdam

Casa de la numărul 166 de pe strada Singel din Amsterdam are ferestrele îndreptate spre canalul de navigaţie şi reprezintă un punct obligatoriu al tuturor traseelor turistice. Are o lăţime de 90 cm şi este cea mai îngustă clădire din capitala Olandei.

Casa Haringey - Londra

Clădirea cu două dormitoare este situată în nordul capitalei Marii Britanii şi a fost vândută, recent, în urma unei licitaţii cu circa 380.000 de dolari. Casa, care a fost construită în urmă cu 20 de ani, are o lăţime de doar 2,09 m.

Keret House - Varşovia

Prinsă în spaţiul îngust dintre două clădiri din Varşovia, Casa Keret este considerată cea mai îngustă casă din lume. Cu o lăţime de 90 de centimetri în cel mai îngust punct, şi 1,2 metri în cel mai larg punct, în această casă abia se poate mişca o singură persoană.

Casa Gap - Londra

Clădirea din cartierul londonez Bayswater a fost redecorată în 2007 de către arhitecţii britanici, pe amplasamentul original din anii 1950, al unei case de vacanţă. Casa Gap are o lăţime de doar 2,5 m şi se înalţă pe patru etaje. Construcţia valorează circa 400.000 de lire sterline.

Casa de pe Lipscani - Bucureşti

Pe Lipscani, la nr. 54, este un imobil cu două etaje care are la parter un magazin de articole sportive. Nu marfa îţi sare în ochi, ci lăţimea foarte mică a încăperilor: distanţa de la un perete la altul e de doar 2,10 metri. Angajaţii sunt obişnuiţi cu îngustimea clădirii şi chiar se mândresc cu faptul că locul lor de muncă e special.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net