Care este viaţa în ţările-fantomă?

Ultima actualizare:

    Republica Molossia,  se află în Dayton, statul  Nevada, SUA şi e condusă  de Kevin Baugh (54 de ani)
Republica Molossia, se află în Dayton, statul Nevada, SUA şi e condusă de Kevin Baugh (54 de ani)

Viaţa în aceste ţărişoare despre care habar nu aveaţi că există pare desprinsă din filmele SF. Dictatori iubiţi, principi falnici cu blazon sau democraţii absolute, cam asta veţi întâlni dacă o să ajungeţi vreodată în Republica Molossia, în Sealand, în Republica Conch sau North Dumpling Island. Dar asta nu e nimic. Staţi să vedeţi ce istorii naţionale impresionante au aceste ţări în care istoria se scrie... cum vrea ea.

V-aţi săturat de taxe, de reguli, legi, impozite şi politicieni corupţi? Vreţi o ţară ca-n poveşti, administrată aşa cum vă doriţi? Atunci trebuie să vizitaţi una dintre aceste ţărişoare în care  timpul a stat în loc, pentru că nu au fost niciodată în vreun manual de istorie. Însă aceste teritorii au propriul steag, imn, conducător, sisteme Executiv şi Legislativ. Apropo, vă mai amintiţi că în 1870 a fost înfiinţată inclusiv pe teritoriul României de azi Republica Ploieşti, condusă de Alexandru Candiano-Popescu? Cam la fel stau lucrurile şi în ziua de azi cu aceste micro-ţări...Republica Molossia. Se află în Dayton, statul Nevada, SUA. A fost înfiinţată la 3 septembrie 1999 de Kevin Baugh (54 de ani). Ţara are 33 de locuitori şi constă în clădirea Parlamentului (40 mp) şi proprietatea care o înconjoară, de 5.000 mp. La 12 noiembrie 2012, preşedintele Baugh a trimis o petiţie la Casa Albă prin care cerea recunoaşterea oficială a ţării, dar nu a primit răspuns. Din 16 aprilie 2016, ţara a intrat în circuitul turistic prin intermediul site-ului Atlas Obscura.

simeon stalpnicul png

Republica Conch. Se află în Key West, Florida, SUA. A fost creată iniţial sub formă de protest împotriva autostrăzii şi voia să limiteze accesul turiştilor, în 1982. În 1995, rezerviştii din Armata Americană au simulat la Key West o invazie pe teritoriu străin. Republica Conch a declarat război SUA atacând soldaţii cu tunuri cu apă şi ghiulele de pâine din proiectilele montate pe ambarcaţiunile de pescuit. Republica e condusă de o comunitate de localnici şi e condusă de Dennis Wardlow.North Dumpling Island. E situată în largul coastelor statului Connecticut. A luat fiinţă în 1986, fiind creată ca ţară independentă de inventatorul Segway, Dean Kamen. Acesta a luat titlul de Lord of Dumpling după un conflict cu autorităţile privind montarea de de mori de vânt. La vremea respectivă, Kamen a obţinut semnătura preşedinteui SUA George W. Bush pe un pact de neagresiune. Ţara are 8.000 mp, are o replică a Stonehenge şi un heliport.Liberland. Se află la graniţa dintre Croaţia şi Serbia. A luat naştere în 2015 în urma unor presupuse conflicte ntre cele două ţări privind punctul de graniţă. A fost înfiinţată de Vit Jedlicka şi se întinde pe o suprafaţă de 7 kilometri pătraţi. Ţara este aşezată pe malul vestic al Dunării, are capitala la Gornja Siga şi pentru că şeful de stat este ceh, limba oficială a ţării este... engleza. Teritoriul utopic şi-a deschis graniţele tuturor celor care cred în egalitatea dintre oameni.Sealand. Este o platformă maritimă localizată în largul coastelor Angliei. Ţărişoara a luat fiinţă în 1967, are propriul steag şi este o fostă bază militară brtanică funcţională în al Doilea Război Mondial. Este condusă de Michael Bates, are o populaţie confirmată de 51 de persoane. Dup o pană electrică istorică produsă în 2006, Prinţul Michael a încercat să vândă platforma cu suma de 906 milioane de dolari, dar neprimind oferte, familia Bates s-a decis să renoveze energetic ţara.Principatul Râului Hutt. Se află la nord de Perth, în Australia. A luat fiinţă în 1970 ca o formă de protest faţă de taxele impuse de guvern fermierilor din zonă. Principatul este condus de Prinţul Leonard George Casley şi se întinde pe o suprafaţă de 75 de kilometri pătraţi. Până în 2007 Principatul a fost cunoscut administrativ sub denumirea de Provincia Hutt River. Este populat de familia Casey. În 2004, a devenit un paradis fiscal pentru afacerile internaţionale, chiar dacă statul nu e recunoscut oficial de Guvern.

Ce este o micronaţiune?

Este un petic de pământ populat de un grup de oameni care pretinde că este independent şi formează o naţiune suverană. Dar acest statut nu e recunoscut oficial de nici un guvern. Micronaţiunile sunt înfiinţate din amuzament, din scopuri comercial-turistice sau ca o formă de protest la administraţia unui stat de drept. Majoritatea se bazează pe un titlu de proprietate deţinut de „conducătorul” ţării pe un teren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net