A cântat Beatles la chitară în timp ce îl operau pe creier VIDEO

Ultima actualizare:

    Brazilianul Anthony Kulkamp Dias, de 33 de ani, a fost ţinut treaz pe durata intervenţiei chirurgicale
Brazilianul Anthony Kulkamp Dias, de 33 de ani, a fost ţinut treaz pe durata intervenţiei chirurgicale

Uimitor! Un brazilian a cântat la chitară pe masa de operaţie în timp ce i se îndepărta o tumoare de pe creier. Medicii i-au cerut să facă acest lucru pentru a-i putea monitoriza funcţiile legate de motricitate şi vorbirea.

Anthony Kulkamp Dias, în vârstă de 33 de ani, descoperise cancerul pe creier în urmă cu 10 luni, la câteva zile după ce fiul său, Emanuel, venise pe lume. Credea că se dărâmă cerul pe el, însă nu şi-a pierdut speranţa.

Angajat al unei bănci din Brazilia, bărbatul a apelat la cei mai buni neurochirurgi, iar singura soluţie de îndepărtare a tumorii a fost o intervenţie chirurgicală pe creier, aflată încă într-o fază experimentală. Boala îi afecta o parte a creierului responsabilă de controlul mişcărilor, care trimitea către corp semnale anormale şi trebuia să fie treaz în timpul operaţiei. Astfel, Anthony a fost conştient 9 ore în timpul intervenţiei chirurgicale şi a reuşit să-i uimească pe medicii de la spitalul din Conceição, provincia Santa Catarina, interpretând la chitară melodia „Yesterday” a trupei Beatles.

Pacientul a fost anesteziat parţial, ca să poată cânta, pentru ca medicii să localizeze cu precizie zona cu probleme. Kulkamp cântă la acest instrument de peste 20 de ani şi a susţinut un adevărat recital pe masa de operaţie, încât a primit şi o cerere de bis de la medici, care i-au cerut să repete o melodie compusă special pentru fiul său.

„Am cântat şase cântece. Aveam mâna dreaptă puţin slăbită deoarece mă operau pe partea opusă a creierului. M-am oprit ca să mă odihnesc, apoi am început să le cânt încet”, a povestit bărbatul.

Acum, el este complet vindecat şi în curând se va putea întoarce acasă, la soţie şi la fiul său.

Pacientul aflase că are  cancer după ce soţia sa, Tatiana, i-a dăruit un fiu
Pacientul aflase că are cancer după ce soţia sa, Tatiana, i-a dăruit un fiu

Click! spune

În cazul intervenţiilor chirurgicale pe creier, pacientului i se face anestezie locală. Astfel, medicii verifică dacă ating vreun nerv în timpul operaţiei. Atunci când se intervine în zone de pe scoarţa cerebrală care se ocupă cu scrisul, vorbirea şi mişcările, pacientului i se cere să cânte la instrumente sau să scrie.

În felul acesta, doctorii ştiu dacă taie ţesut normal sau corectează afecţiunea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net