Candidații la președinția SUA

Ultima actualizare:
Candidații la președinția SUA. Donald Trump s-a remarcat prin multe declarații controversate
Candidații la președinția SUA. Donald Trump s-a remarcat prin multe declarații controversate

Mai mult ca niciodată, campania electorală pentru fotoliul de președinte al Statelor Unite ale Americii pare să se desfășoare în zona divertismentului. Descrisă ca o scorpie de membrii corpului de pază din perioada în care candidata de acum din partea democraților era Prima Doamnă, Hillary Clinton face toate eforturile să recupereze la capitolul popularitate. De partea cealaltă, cel mai vizibil candidat din partea republicanilor, omul de afaceri Donald Trump, este considerat de unii parte din planul secret al lui Hillary. Iată care sunt cei mai vizibili dintre candidații la președinția SUA.

Încă de la lansarea candidaturii soției fostului președinte al SUA Bill Clinton, analiștii i-au dat puține șanse Lui Hillary. Motivul? Fostul secretar de stat nu este foarte populară în rândul americanilor, în ciuda statutului de victimă în ”scandalul rochiței” de la Casa Albă și în ciuda posturii de bunică. Dintre candidații la președinția SUA, Hillary e considerată cea mai calculată. ”Trebuie să te naști cu asta, iar Hillary pur și simplu nu e simpatică. Are un zâmbet rece, calculat la milimetru”, a comentat Gleb Kuznetsov, unul dintre principalii comentatori politici de la Moscova.

Candidații la președinția SUA. Hillary Clinton râde cântă și dansează

Cea mai recentă ispravă a lui Hillary Clinton (67 de ani) este o mică scenetă în care râde, cântă și dansează, la celebrul show Saturday Night Live. Hillary întruchipează o barmaniță care o consolează pe candidata Hillary Clinton, interpretată de actrița Kate McKinnon. La sfârșit, Hillary îl imită cu destul de mult talent pe cel mai vizibil candidat al republicanilor, Donald Trump. Se pare că, dintre candidații la președinția SUA, de Trump se teme Hillary cel mai mult.

Hillary Clinton a dovedit că este o actriță foarte bună

Alături de Hillary, cel mai vizibil candidat din partea democraților este Joe Biden (72 de ani). Vicepreședintele american a trecut printr-o tragedie vara aceasta, când a trebuit să facă față morții fiului său, Beau, care a pierdut lupta cu un cancer cerebral la numai 46 de ani.

Candidații la președinția SUA. Donald Trump, spaima americanilor

Controversatul om de televiziune și afacerist Donald Trump (69 de ani) și-a anunțat candidatura la președinția SUA din partea republicanilor. Publicul nu i-a uitat însă implicarea financiară în campania electorală a democratului Bill Clinton. Trump a aplaudat intervenția Rusiei în Siria, ceea ce l-a transformat brusc în candidatul preferat al lui Putin. Recent, omul de afaceri a mai făcut un comentariu de natură să-l pună pe prima pagină a ziarelor. ”Pe cuvântul meu, dacă ar fi fost câțiva profesori înarmați în acea încăpere, situația ar fi fost cu mult mai bună acum”, a spus omul de afaceri despre recentul atac armat de la o universitate din Oregon.

Candidații la președinția SUA. Jeb Bush este fiul primului președinte Bush din familie și fratele celui de-al doilea
Candidații la președinția SUA. Jeb Bush este fiul primului președinte Bush din familie și fratele celui de-al doilea

Toate acestea i-au făcut pe mulți să speculeze că această candidatură este de fapt un ”blat” cu Hillary Clinton, pentru ca aceasta din urmă să pară mai umană. ”Dacă Donald Trump va deveni președinte, e clar că va veni sfârșitul lumii. Încă mai cred sincer că industria reality show-urilor a ajuns la un asemenea nivel, încât chiar și un lucru ca acesta poate fi subiect de distracție. Dacă nu cumva este o idee genială a lui Hillary Clinton”, a declarat Jennifer Lawrence, actrița din ”Jocurile foamei”, despre candidații la președinția SUA.

Candidații la președinția SUA. Dinastia Bush la conducerea Statelor Unite?

Candidații la președinția SUA. Medicul Ben Carson, autorul unei premiere în neurochirurgie
Candidații la președinția SUA. Medicul Ben Carson, autorul unei premiere în neurochirurgie

După George Bush (1989-1993) și George W. Bush (2001-2009), un alt reprezentant al familiei își încearcă norocul la președinția Statelor Unite din partea republicanilor. Jeb Bush este fiul primului președinte Bush din familie și fratele celui de-al doilea. În cazul în care fostul guvernator de Florida va fi nominalizat din partea republicanilor, iar Hillary va fi nominalizată din partea democraților, vom avea parte de încă un duel Bush-Clinton, ca în 1992, când Bill Clinton l-a învins pe Bush senior.

Candidații la președinția SUA. Un neurochirurg de culoare vrea să-i conducă pe americani


    Candidații la președinția SUA. Medicul Ben Carson, autorul unei premiere în neurochirurgiefoto: AP
Candidații la președinția SUA. Medicul Ben Carson, autorul unei premiere în neurochirurgiefoto: AP

Medicul afro-american Ben Carson (64 de ani) este considerat un candidat cu șanse mici de a obține nominalizarea republicanilor, dar a devenit favoritul aripii social-conservatoare a partidului după ce s-a evidențiat în 2013 prin criticarea președintelui Barack Obama și a reformei asigurărilor de sănătate promovate de acesta. Dintre candidații la președinția SUA, Carson este singurul care nu e politician de meserie. Dr. Ben Carson e primul chirurg care a separat cu succes siameze unite în zona capului.

Candidații la președinția SUA. Cum funcționează complicatul sistem de vot american?

Alegerile primare vor începe în ianuarie 2016, în Iowa, și se vor încheia în vară, cand vor fi nominalizați candidații care se vor înfrunta, de fapt, la alegerile din noiembrie. Președintele Statelor Unite ale Americii este ales prin vot indirect. Altfel spus, americanii cu vârsta peste 18 ani aleg electorii care vor vota la rândul lor președintele. Numărul de electori diferă de la un stat la altul, în funcție de numărul de locuitori. Astfel, statele cu cei mai mulți locuitori vor avea și cel mai mare număr de electori, deci vor conta cel mai mult în cursa pentru alegerea președintelui. În total, la nivelul Statelor Unite ale Americii sunt 538 de electori, iar candidatul care întrunește voturile a cel puțin 270 este ales președintele SUA.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net