Cabana de lemn fuge cu 100 km/h! Soluția ideală dacă vrei să pleci în lume

Ultima actualizare:

    Cabana de vacanţă  cântăreşte puţin peste  300 de kilograme şi  are 3,1 metri înălţime
Cabana de vacanţă cântăreşte puţin peste 300 de kilograme şi are 3,1 metri înălţime

Nebunie totală în Marea Britanie la concursul celor mai trăsnite case confecţionate de meşteri amatori! La loc de cinste în competiţia din acest an este o furgonetă Austin J4 care a fost transformată într-o casă cu dormitor, bucătărie şi cămară. Distracţia maximă e că „acasă-bolidul” atinge 101 km/h.

Ideea i-a venit lui Stephen Alleyne din Norfolk, Marea Britanie. Maşina cumpărată în 1970 ruginea în curtea casei, deşi avea motorul încă funcţional. Tâmplar de meserie, Alleyne a fost una dintre victimele inundaţiilor de anul trecut din Marea Britanie. S-a trezit cu atelierul şi casa pline de mâl şi apă după revărsarea râului.

Bucătăria-sufragerie e dotată  cu toate cele necesare
Bucătăria-sufragerie e dotată cu toate cele necesare

Atunci i-a picat fisa să confecţioneze o casă mobilă. Brusc, furgoneta Austin J4 şi-a găsit o nouă menire. A lăcuit mai multe scânduri din brad, le-a încleiat bine între ele, le-a prins de furgonetă şi a montat un acoperiş. Dormitorul este deasupra cabinei şi sufrageria-bucătărie în spatele şoferului.

A adaptat o cămară pentru provizii şi un rezervor de apă pentru chiuvetă. Aşa a ajuns printre cei 32 de finalişti ai concursului şi are mari şanse ca invenţia lui să îl îmbogăţească. Maşina are un motor pe benzină de 1.622 cm3, suspensii hidraulice, are o lungime de 4,11 metri, înălţime de 3,1 m şi lăţime de 1,75 m. Suportă o încărcătură de 600 kg, iar cabana din spatele lui are 322 kg. Consumă 12 litri la 100 km şi prinde viteze de până la 101 km/h. Dar cabana-bolid nu e singura invenţie din acest an din cadrul concursului de idei. „Cuibuşorul de nebunii” al lui Grant Oatley, din Devon, a fost înscris la categoria „eco” datorită acoperişului cu gazon. A fost confecţionat pe o jumătate de remorcă de tractor şi poate fi conectată la o maşină în caz de „nevoie de schimbare a peisajului”. „Casa de pe ponton” a lui David Carter, din Scoţia, a fost amenajată într-o fostă cabină ridicată pe un ponton de la Marea Nordului. Deşi din afară pare mică, locuinţa e ideală pentru un burlac şi are tot ce îi trebuie. „Casa anti-inundaţie” e perfectă în caz de calamitate. Ea aparţine lui Peter Kavanagh, din Berkshire, are podeaua din oţel şi stă pe picioare hidraulice care o înalţă până la 1,5 metri deasupra solului. „Cabana de vară” a Ilonei, din North Lincolnshire, a fost făcută manual din paleţi, uşi de lemn reciclate, acoperiş din policarbonat şi are podea de lemn. A fost concepută pentru verile fierbinţi petrecute sub clar de lună. „Casa din buncăr” a lui Jim Sherrit, din Brechin e gata oricând pentru Apocalipsa nucleară. E la 5 metri sub pământ şi e deconectată complet de la tehnologie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net